• DOLAR 32.386
  • EURO 35.122
  • ALTIN 2326.454
  • ...
Hayvan satıcıları koyunlarıyla belediyeyi bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batmanlı hayvan satıcıları,  hayvan pazarı ve mezbahanelerin birleşip bir yerde toplu olarak kalması için koyunlarıyla birlikte Batman Belediyesi’ni basarak eylem yaptılar.

Saat:10.00 sıralarında Batman Belediyesi binası önünde toplanan Bağlar, İpragaz, Pazaryeri, Hilal, Çay, 19 Mayıs ve Gap Mahallesi’nde bulunan hayvan satıcıları, içlerinde koyun bulunan kamyonetleriyle Batman Belediyesi önünde eylem yaptı.

Uzun süre belediye önünde bekleyen hayvan satıcıları, sorunlarının hayvan pazarı ve mezbahanelerin çok olmasını gerekçe göstererek, hepsinin bir arada bir yerde toplanmasını istediler.

Hayvan satıcıları tepkilerini dile getirmek için belediye binası önüne koyun sürüsü bıraktılar.

Satıcılar, Belediye Başkanı Sabri Özdemir’in kendileriyle görüşmesini istediler. Uzun bekleyiş ve tartışmalar sonucunda Belediye Başkanı satıcılarla görüştü. Satıcılarla görüşen Belediye Başkanı Özdemir, bir yeri belirleyip hayvan pazarı ile mezbahaneleri birleştireceğini söyledi.

Satıcılar yine de bir sonuç alamadıklarını söyleyerek, Belediye binası önünden ayrıldılar.

Batman’da kesilen etlerin çoğunun kaçak olarak kesildiğini iddia eden satıcılar, “2 bin koyun Batman’da kesiliyor. Bu sürülerin hepsi kaçak olarak kesiliyor. Hastalıklı olabilir, bu millet bundan habersiz yiyor bu etleri. Biz bu sorunların çözülmesini istiyoruz. Belediye başkanları bir kasapta mühürsüz et gördüğü zaman 10 gün o kasabı kapatıyorlardı.  Bir tane hayvan mezbahaneye gitmiyor, sağlık kontrolünden geçmiyor, bunlar hastalıklıdır. Batman halkının hepsi hastalıklı et yiyor. Kontrol edilmeyen eti yiyorlar.” şeklinde konuştular.

Alınan sonuca sinirlenen başka bir satıcı ise, “Artık bundan sonra gelmiyoruz. Belediye bizim belediye değil, Sabri Özdemir belediye başkanımız değil artık.” diye konuştu. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir