• DOLAR 32.518
  • EURO 34.603
  • ALTIN 2492.637
  • ...
Suriye'de Haziran ayı bilançosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞAM- Suriye’de yaklaşık dört yıldır yaşanan iç savaşta Suriye Ordusu ile silahlı muhalifler arasında yaşanana çatışmalarda Haziran ayında 300’ü çocuk bin 735 sivil hayatını kaybetti.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından hazırlanan raporda, Haziran ayında günde ortalama 10 çocuğun yaşamını yitirdiği,  öldürülenlerin yüzde 27'sini kadınlar ve çocukların oluşturduğu belirtildi.

Raporda ayrıca 10 kişinin de işkence altında öldüğü aktarıldı.

Suriye'de çatışmaların başladığı Mart 2011'den bu yana 160 binden fazla kişinin öldüğü, 3 milyon kişinin komşu ülkelere sığındığı, 6 milyon vatandaşın ise ülke içinde yerlerinden edildiği belirtiliyor.

Öte yandan El Meyadin televizyonunun haberine göre IŞİD’le Nusra Cephesi ve İslami Cephe adlı silahlı gruplar arasında son altı ayda yaşanan çatışmalar sebebiyle aralarında sivillerin de bulunduğu 7 bin kişi öldü.

Silahlı gruplar arasındaki iç savaşa dair bu verinin 3 Ocak 2014’ten 28 Haziran 2014’e kadar olan zaman dilimine ait olduğu belirtildi.

Londra merkezli muhalif insan hakları örgütü Mirsad’ın yaptığı açıklamaya göre çoğunlukla Deyr ez-Zor Rakka ve Haseke kentlerinde yaşanan çatışmalarda İslami Cephe ve Nusra Cephesi, 2 bin 764 kayıp verdi.

IŞİD’in İslami Cephe ve Nusra Cephesi ile girdiği çatışmalarda 2 bin 196 kayıp verdiğinin belirtildiği açıklamada 61 IŞİD militanının düzenledikleri intihar saldırılarında öldüğü, 94’ünün de diğer silahlı gruplar tarafından idam edildiği ifade edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir