• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Chp`nin Sattığı Cami İbadete Açıldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Bursa`da satılan onlarca camiden birisi olan Tavukçuoğlu Camisi 75 yıl aradan sonra yeniden ibadete açıldı.

Bursa`nın merkezi bölgesindeki Şehreküstü Mahallesi`nde Cumhuriyet Halk Partisi döneminde alınan bir karar ile 1939 yılında satılan tarihi cami, 2 yıl önce sahipleri tarafından satışa çıkartıldı. Oldukça eskidiği için kiracıların tercih etmemeye başladığı Tavukçuoğlu Camisi`ne Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü uzun pazarlıklar neticesinde 300 bin 300 lira fiyat verdi. Mal sahiplerinin satışından sonra isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever caminin yeniden ihyasını üzerine aldı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü`nün projelendirmesi ve Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu kararı ile rekonstrüksiyon çalışmaları 3 ay içerisinde başladı.

Yaklaşık 150 metrekare taban alanı, 250 metrekare de bahçesi bulunan caminin inşaatı 1.5 yıl içerisinde tamamlandı. Ramazan ayına yetiştirilen Tavukçuoğlu Cami önceki gün ibadete açıldı. Bölgedeki esnafların vakit namazlarında büyük ilgi gösterdiği Tavukçuoğlu Camisi`nde 3 safdan fazla cemaat olması büyük sevinç yaşattı. Bursa Müftülüğü`nün geçici imam görevlendirdiği camide teravih namazları da kılınıyor.

Cami Cumhuriyet Caddesi ile Şehreküstü Caddelerinin kesiştiği noktanın 30 metre altında bulunuyor. Daha önce tenekeci dükkanı olarak faaliyet gösteren caminin etrafındaki sivil mimarlık örnekleri ile metruk binaların da düzenlenmesini belediyeden bekleyen bölge esnafı, çalışmaların sürmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe`yi çarşıya davet ettiler.

Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı ise, mescidin kamulaştırılmasının yapıldığını, bir hayırseverin de cami inşaatının bedelini üstlendiğini kaydederek, caminin yeniden inşası için 500 bin lira civarında masraf edildiğini sözlerine ekledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir