• DOLAR 32.562
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2434.504
  • ...
Ramazanda halk doğal kaynak sularına akın ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Birçok yerde doğal soğuk su kaynakları olan Bitlis’te vatandaşlar, uzun ve sıcak Ramazan günlerinde iftar sofralarına su getirmek için, doğal soğuk su kaynaklarına yöneliyor.  İftar vaktine saatler kala çocuk, genç, yaşlı eline bidon, pet, kova alan kaynak suya akın ediyor.

Bitlis-Mutki Karayolunun 8. Kilometresinde bulunan ve halk arasında ‘Kaniya Mîyan’ diye adlandırılan doğal kaynak suyu, iftara saatler kala vatandaşların akınına uğruyor. Uzun kuyrukların oluştuğu kaynak suyunun önünde, vatandaşlar suyu getirdikleri kovalara doldurarak eve taşıyor.

Kimi yalnız, kimide komşularıyla birlikte kaynak suyuna geliyor.  Yalnız gelen vatandaşlar da kendisi için getirdiği suyu komşusuna da ikram ediyor. Bitlisliler, buzdolabında soğutulmuş suyun yerine, doğal soğuk kaynak sularını tercih ediyor.

Doğal kaynak suyunun daha sağlıklı olduğu için tercih ettiklerini belirten vatandaşlardan Çetin Taşkaya, şöyle konuştu: “ Bitlisin hemen her yerinde doğal soğuk kaynak suları bulunmaktadır. Fakat Mutki yolu üzerinde bulunan ve ‘Kaniya miyan’ diye tabir ettiğimiz bu kaynak suyunun başka bir özeliği de kişiyi şişirmemesidir. Bu sudan istediğiniz kadar için hiçbir şekilde rahatsızlık yapmıyor. Böyle bir özelliğe sahip olduğundan dolayı Ramazanda iftar sofralarımızda bu suyu tercih ediyoruz. İftara saatler kala burada kuyruklar oluşuyor.  Ne yazık ki, böyle doğal ve halkın rağbet ettiği bir kaynak suyu varken, çeşme kendi haline bırakılmış, yetkililer tarafından ilgilenilmiyor?” şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir