• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Personel Alımında Son 3 Hafta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Ulaştırma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü Fatih Projesi kapsamında Etkileşimli tahtalarla ilgili teknik destek verecek personel alımı için 17 Ağustosta yapılacak sınavın başvurularında son üç haftaya girildi.

Başvuru için herhangi bir lisans ya da önlisans bölümü şartının konulmadığı sınav Sakarya Üniversitesi tarafından yapılacak. Sınav sonucunda başarılı olan adaylara MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumu) Belgesi verilecek. Verilen belge 4 yıl geçerli resmi belge olacak. Fatih projesine hangi bölüm mezunu olursa olsun, MYK belgesi olmayan hiçbir aday başvuru yapamayacak.

İş ve Meslek Danışmanlığı’nda olduğu gibi bu sınav da MYK tarafından Sakarya Üniversitesi bünyesinde yapılıyor. Şuan birçok aday farkında olmasa da İş ve Meslek Danışmanlığı’nda olduğu gibi ilk sınava başvuran adayların avantajlı olduğu ve daha kolay görev alabileceği belirtiliyor.

 

Başvuru Detayları:http://www.sauper.sakarya.edu.tr/BilgiIslemSeviye4.aspx

 

Sınav Başvuru Tarihi: 2 Haziran – 25 Temmuz

1. Aşama Teorik Sınav 16 Ağustos 2014

2. Aşama Uygulama Sınavı 17/23 Ağustos 2014

Süreci kısaca özetleyecek olursak:

Fatih Projesi kapsamında okullara kurulmak üzere 570.000 Elektronik Tahta alımı ihalesi yapılmış ve bunların büyük bölümü binlerce okula kurulmuştu. Ulaştırma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı hem bu tahtaların hem de internet bağlantısı ve ağ kurulumunu gerçekleştirirken öte yandan bu kapsamlı sistemle ilgili teknik destek verecek personelin alımı için harekete geçti.

Bilgi İşlem Destek Elemanı olmak isteyen adaylar için herhangi bir diploma ve mezuniyet şartı aranmazken MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumu) belgesi alma şartı kondu. Bu belgeyi almak için SAÜSEM) tarafından 16 Ağustosta yapılacak olan sınavda başarılı olmak gerekiyor.

Her 1000 Tahta için Bir Bilgi İşlem ve Destek Elemanı Görev Alacak

Ulaştırma Bakanlığı Bilgi İşlem ve Destek Elemanı alımı sürecine ilişkin teknik şartnameyi yayınladı. Buna göre daha önce ihalesi yapılan ve Türkiye genelinde binlerce okula montajı yapılan/yapılmakta olan 570 Bin akıllı tahta için alınacak personel sayısı şöyle belirlenecek.

Her 1000 Elektronik Tahta başına 1 bilgi işlem destek elemanı alınacak.

500 küsurlu sayı olması durumunda küsurat için de bir kişi alınacak. Ayrıca ağ ve network bağlantıları için personel istihdam edilmesi bekleniyor.

Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında yaklaşık 570 bin akıllı tahta alımının yapılacağı ihaleye ilişkin teknik şartname, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yayınlandı.

Şartnameye göre etkileşimli tahtaların servis ağında görev yapacak kişilere

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yayınlanan Bilgi İşlem Destek Elemanı (Seviye 4) Ulusal Yeterliliğinde MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildi.

İşte Haberimizin Dayanağı Teknik Şartnamenin O Bölümü

Şartnameye ilişkin zeyilname;

Madde 5.4: (05.07.2013 tarihli zeyilname): “İsteklinin, tamamı kendisine veya alt yüklenicisine ait Türkiye çapında 7 farklı coğrafi bölgeyi kapsayacak şekilde, TSE Hizmet yeri yeterlilik belgesine sahip servis ağı bulunacaktır. Söz konusu servis ağlarına ait TSE Hizmet yeri yeterlilik belgelerini gösteren liste, sözleşme imzalanmadan beş gün önce MEB’e teslim edilecek ve telim tutanağı UDHB’na verilecektir.

Bu servis ağı bünyesinde, şekilde (500’ü aşan küsüratlar bir üstteki 1000’e tamamlanacaktır), Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yayınlanan Bilgi İşlem Destek Elemanı (Seviye 4) Ulusal Yeterliliğinde MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip kişiler çalıştırılacaktır.

Bu konudaki Yetkilendirme ve sertifikasyon sürecinin bu tarihe kadar tamamlanmamış olması durumunda, yetkilendirme ve sertifikasyon sürecinin hazır olmasına müteakip 90 gün içerisinde söz konusu liste, belge ve sertifikalar tamamlanarak MEB’e sunulacaktır.” şeklindedir.

Bilgi İşlem ve Destek Elemanı Sınavında Neler Sorulacak?

Bilgi İşlem ve Destek Elemanı sınavına girmek isteyen adaylardan

Bu haberler de ilginizi çekebilir