• DOLAR 32.535
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2489.19
  • ...
SON DAKİKA
Van'daki gazeteler ile YYÜ arasında gerginlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Önceki gün Van’da yayımlanan altı günlük gazetede ‘Bu Vebale Kim Dur Diyecek-İhalelerde Böl Parçala Dönemi’ başlıklı haberde, bazı kamu kurum ve kuruluşlarında gerçekleşen ihalelerin doğrudan alım ve pazarlık usulü ile yapıldığı ve kamunun zarara uğratıldığı vurgulanmıştı.

Haberde ihalelerin ilana çıkarılmaması nedeniyle rekabetin ortadan kaldırıldığı, bazı firmaların kasıtlı olarak gözetildiği ve bunun da kamuoyundan gizlendiği ifade edilmişti.

Söz konusu haberde YYÜ Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan iki ihale örnek gösterilmiş ve bu tür yaklaşımların sona erdirilmesi için de ilgililer göreve davet edilmişti.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü, söz konusu haber üzerine, iç denetimi çalıştırarak araştırma ve soruşturma yaparak gerçekleri ortaya çıkarması gerekirken, gayri ciddi bir açıklama yaptı. Altı gazeteye gönderilen ve yazışma kurallarına hiçbir şekilde uymayan yazıda, başlık, tarih, sayı, imza olmadığı gibi, yine yazıda yer alan ifadelerin haberle bağdaşmadığı görüldü.

Van’da kamu adına görev yapan, yasadışı her türlü iş ve işlemi sorgulayan gazeteler ise YYÜ Rektörlüğü ve bütün kurum ve kuruluşlara bir kez daha çağrıda bulunarak, “İhalelerinizde yasaları uygulayın. Kişileri, firmaları gözeten yaklaşımlardan vazgeçerek, ihalelerinizi şeffaf şekilde gerçekleştirin! Van’da bağımsız yayın yapan gazeteler ve gazeteciler kimden, nereden gelirse gelsin,  hiçbir baskı ve tehdide boyun eğmeyecek.  kamuoyunun bilgisine ve dikkatine sunarız.” çağrısında bulundular.(Hacı Yılmaz-İLKHA)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir