• DOLAR 32.476
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2474.068
  • ...
Elazığ KETEM faaliyetlerine devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ- Elazığ KETEM Birimi tarafından merkez Rüstempaşa Mahallesinde yaşayan 30-70 yaş arası bayanların hedef nüfus olarak belirlendiği tarama programı Haziran ayı içerisinde farklı günlerde yapılmak üzere programlandı.

Tarama programına Rüstempaşa Mahallesinde yaşayan kişilere hizmet sunan 80 nolu aile hekimi Dr.Temur Demir, 81 nolu aile hekimi  Dr. Niyazi Can, 83 nolu aile hekimi Dr. Meral Çapat Öksüz, 84 nolu aile hekimi Dr. Mehmet Afacan, 85 nolu aile hekimi Ruşen Gedik Aslanmirza katkı sağladı. 9-10-13-18 haziran tarihlerinde düzenlenen tarama faaliyetine 62 kişi katıldı. Aile sağlığı merkezlerinde smear taramaları yapılan bayanlar eğitim ve tarama için KETEM’e götürülerek meme kanseri ve bağırsak kanseri taramaları yapıldı.

30-70 yaş arası tüm bayanların tarama programına katılmaları gerektiğini bildiren Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr.İbrahim Halil Akkuş, “Sağlığımızı korumak ve sürdürebilmek için sunulan hizmetlerin olduğunu, kişiler olarak bu imkanları zamanında değerlendirmemiz gerekir.” Dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir