• DOLAR 32.59
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2495.732
  • ...
Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PARİS: Fransa Cumhurbaşkanı Salı günü Paris’te ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı.

Sabah saat 8.00 civarında Paris’teki Nanterre polis merkezine gelen Sarkozy, Yolsuzluk ve Vergi Kaçırmayla Mücadele Bürosu polislerine ifade verdi. Sarkozy`nin söz konusu soruşturma kapsamında ilk aşamada 24 saat gözaltında tutulması mümkün.

Savcılar gerekli görürse, gözaltı süresini bir gün daha uzatabilecek.

Sarkozy’nin avukatı Thierry Herzog ve iki yargı mensubu da, Pazartesi günü aynı soruşturmada ifade verdi.

Fransız Le Monde gazetesi, 8 Mart’ta konuyla ilgili özel haberinde, 2013 ilkbaharında Paris’te açılan bir soruşturmada, Sarkozy’nin 2007 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası için dönemin Libya lideri Muammer Kaddafi`den para yardımı aldığı yönündeki iddiaların soruşturulduğunu açıklamıştı. Bu soruşturma çerçevesinde, soruşturmayı yürüten savcılar Sarkozy ve yakın çevresinin telefonlarını dinledi.

Sarkozy’nin bu soruşturmanın gidişatı hakkında yargı ve polis mercilerinden bilgi almak ve soruşturmayı etkilemek için avukatı aracılığıyla rüşvet verdiği iddia edildi. Ayrıca telefonunun dinlendiği konusunda da yine aynı kaynaklardan uyarı aldığı ifade edildi.

Nicolas Sarkozy`nin 2017`deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağı yönündeki haberlerin ardından gelen gözaltı, Sarkozy`nin siyasete dönme ihtimalini ortadan kaldırabilir.

Kaynak: AFP ve Le Monde

Bu haberler de ilginizi çekebilir