• DOLAR 32.51
  • EURO 34.583
  • ALTIN 2492.445
  • ...
Van HAKK - DER`den iftar programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN – Şişli Öğretmenevinde yapılan iftar programına Tuşba Belediye Başkanı Doçent Doktor Fevzi Özgökçe, Tuşba İlçe Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ve STK temsilcileri katıldı.

İftar yemeğinin ardından Hak ve Kardeşlik Derneği Genel Başkanı Yardımcı Doçent Doktor Naki Erdemir, konferans salonunda katılımcılara kısa bir konuşma yaptı.

Ramazan ayında Müslümanlara iftar açtırma ve yemek yedirmenin Müslümanların inancı gereği olduğunu belirten Hak ve Kardeşlik Derneği Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Erdemir, “Biz sadece sizinle değil, başka arkadaşlarla da yemek yiyoruz. İftarda yemek yedirmek, ikramda bulunmak peygamber efendimizin sünnetlerindendir.” Dedi.

Erdemir, çalışmalarının, uzun süreden beri ifade eden Erdemir,  “Liseli yıllardan bu yana sürekli bu camia`da sürekli İslami çalışma yapıyoruz. Buna birçok kişi bizzat şahit olmuşlardır. Bizim her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Ama birlik ve beraberlik diyoruz, sözde diyoruz, birlik ve beraberlik özde olması lazım. Birlik ve beraberlik Kur`an ve Sünnette olması lazım. Bundan dolayı hak ve kardeşlik derneği 8 Mayıs 2012 yılında kurulmuştur. Hak ve Kardeşlik Derneği (HAKK-DER) hakların buluştuğu, kardeşliğin kesiştiği Anadolu topraklarından çıkan bir dernektir ve şunu söyleyeyim hiçbir zaman hiçbir derneğe alternatif değildir sadece destekler, beraber çalışır, bir boşluğu doldurur ve hepsi bizim kardeşimizdir deriz.” İfadelerini kullandı.

Program sinevizyon gösteriminin ardından sona erdi. (Cihad Coşar - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir