• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İşgal Güçleri Ebu Iyşe ve El-Kavasimi`nin Evlerini Havaya Uçurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal güçlerinin bu sabah (1 Temmuz Salı) erken saatlerde üç yerleşimcinin El-Halil yakınlarında kaçırılması olayının arkasında olduklarını iddia ettiği Amir Ebu Iyşe ve Mervan El-Kavasimi`nin evlerini havaya uçurduğu bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi`nin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, işgal güçleri Dairatu`s-Seyr Mahallesi`ndeki evleri kuşatarak, ev sakinlerini dışarı çıkardıktan sonra her iki evi de içindeki eşyalarla birlikte havaya uçurdu.

Görgü tanıkları, patlamaların ardından evlerde büyük yangın çıktığını ve 50 günlük bir bebeğin yaralandığını söyledi. Ebu Iyşe ve El-Kavasimi`nin evlerini korumak için bölgeye akın eden Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çıkan çatışmalar sırasında da bir gencin işgal askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralandığı bildirildi.

İşgal güçleri tarafından aranan Amir Ebu Iyşe`nin eşi Ebrar Ebu Iyşe, işgal güçlerinin evlerine baskın düzenlediğini ve önceden haber vermeden evi patlayıcı yerleştirerek havaya uçurduğunu, patlama sırasında komşularının evinde olduklarını söyledi.

Görgü tanıkları, Yahudi yerleşimcilerin El-Halil`in Eski Belde semtinde Eşref Nuh İdris isimli Filistinli gence otomobille çarptıktan sonra genci bir süre alıkoyduklarını ve ardından işgal güçlerine teslim ettiklerini bildirdi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir