• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...
Meşal Türkiye`den Destek İstedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, telefonda görüştüğü Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`na, "israil`in Filistinlilere yönelik Gazze ve Batı Şeria`da sürdürdüğü hak ihlalleri" hakkında bilgi verdi.

Hamas`ın yaptığı açıklamaya göre Meşal, Davutoğlu`ndan, Terör rejimi israil`in saldırılarının durdurulması için uluslararası toplumun bir an önce harekete geçirmesini istedi.

İşgal yönetimi, 12 Haziran`da, Batı Şeria`daki Guş Etzion yerleşim biriminde kaybolan üç Yahudi yerleşimcinin kaçırıldığını iddia etmiş, bu konuda Hamas`ı sorumlu tutmuştu.

Hamas söz konusu iddiayı reddederken, israil Parlamentosu Knesset, 3 yerleşimcinin bulunması için orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti.

Filistin Esirler Cemiyeti, işgal askerlerinin 3 Yahudi yerleşimciyi bulmak gerekçesiyle sürdürdüğü operasyonlarda şu ana kadar 585 Filistinliyi gözaltına aldığını açıkladı.

Terör rejimi israil ayrıca Gazze`ye yönelik hava saldırılarını da yoğunlaştırdı. 28 Haziran Cumartesi günü İsrail savaş uçakları, Gazze’ye beş hava saldırısı düzenledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir