• DOLAR 32.589
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2507.64
  • ...
Çözüm süreci daha hızlı ilerleyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Hükümet tarafından hazırlanan ve TBMM Başkanlığı'na sunulan "Çözüm sürecinin çerçeve yasası" olarak adlandırılan Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı ile ilgili bir açıklama yapan Doğu-Batı Kardeşlik Platformu Doğu Sekreteri Abdullah Göçmez, çözüm sürecine yönelik çıkarılan yeni yasanın sürecin daha hızlı ilerlemesini sağlayacağını söyledi.

Emperyalistler İslam coğrafyasından ellerini hiç çekmediler

Emperyalist güçlerin İslam coğrafyasındaki politikalarına değinen Göçmez, “Bölgemizde ciddi sorunlar yaşanmakta bu sorunlar gün geçtikçe içinden çıkılmaz hale gelmektedir. Irak’ta Suriye’de yaşananlar bizlere bir kez daha gösterdi ki emperyalist güçler hiçbir zaman ellerini bizim coğrafyamızdan çekmediler. Daima parçala yut mantığı ile hareket ettiler. Cumhuriyetin kuruluşu ile birbirinden ayrılmayan tek Osmanlı tebaası olan Kürtler ile Türkleri birbirinden koparmak için bizzat kendileri tarafından dizayn edilen sistem tarafından akla hayale gelmeyen oyunlar sergilediler. Sistemin inkâr ve asimilasyonları neticesinde yıllardır bölge kan ve gözyaşı ile adeta yoğruldu.” diye konuştu.

Çözüm sürecinin en önemli adımı

Bu son paketi Doğu Batı Kardeşlik Platformu olarak koşulsuz desteklediklerini söyleyen Göçmez, Doğu Batı Kardeşlik Platformu olarak bu barış sürecine tüm kalbimizle destek verdik. Ama her zaman şunu da ifade etmekten geri durmadık; eğer kalıcı bir barıştan söz edilecekse bu süreci mutlaka anayasal bir güvence altına alınması gerekiyor. Şimdi getirilen altı maddelik paket bu anayasal altyapıyı da sağlama almaya yönelik olacak. Bunun için şimdiye kadar ki en önemli çözüm paketi olacak.” şeklinde konuştu.

Süreç daha hızlı ilerleyecek

Her türlü riski göze alarak çözüm sürecini başlatan ve devam etmesi için her türlü çabayı sağlayanlar hakkında herhangi bir hukuki, cezai ve idari yönlerden sorumlu tutulma tehdidinin yasa ile ortadan kaldırılmasının önemine değinen Göçmez, bunun sürecin daha hızlı ilerlemesini sağlayacağını söyledi. (Osman Gülebak-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir