• DOLAR 32.565
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2430.476
  • ...
Vali Tekinarslan, Doğubayazıt'ta incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – Doğubayazıt ilçesini ziyaret eden Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Gürbulak Gürbulak Sınır Kapısında incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi aldı. Daha sonra Vali Yardımcısı ve Sınır Mülki İdare Amiri Rasim Belge’yi makamında ziyaret eden Vali Tekinarslan, Doğubayazıt Kaymakamı Karahan Daştan, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, Özel İdare Genel Sekreteri Cesim Gökçe ve ilgililerle kısa bir toplantı gerçekleştirdi.

Buradan Tır Parkına geçen Vali Tekinarslan, daha sonra İshakpaşa Sarayı’nın üst tarafında bulunan İshak Paşa'nın ailesine ait kabristan ve mescitteki restorasyon çalışmalarını inceledi. İlgililerden bilgi alan Tekinarslan, buradaki çalışmaların bir aksilik olmazsa 2 ay içerisinde tamamlanacağını kaydetti.

Vali Tekinarslan, aynı anda Doğubayazıt, Ağrı Dağı, Tendürek Dağı, İshak Paşa Sarayı ve Ahmed-i Hani türbesini görebilen bir noktada yapımına başlanan Kent müzesi ve Doğubayazıtevi inşaatında da incelemelerde bulundu. Bölgede sürdürülen çalışmalar sonucunda bir turizm kompleksinin ortaya çıkacağını vurgulayan Tekinarslan, Ağrı turizmde hak ettiği yere gelecek ve bunun getirisini görecek açıklamasında bulundu.

Tarihi tren garında ve yapımına devam edilen Ahmedi Hani Meslek Yüksek Okulu’nu da ziyaret eden  Tekinarslan, daha sonra ilçeden ayrıldı. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir