• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyarbakır belediyesinin HİZMET! zulmü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Geçen yıl asfaltlanmasına başlanan ve 60 bin ton asfaltın serimiyle sonuçlanan Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi caddelerir, aradan 1 yıl bile geçmeden DİSKİ tarafından, yer altı isale hatları döşenmesi bahanesiyle yeniden kazılmaya başlandı.

Yer altı su isale hatları çalışmaları kapsamında trafiğe kapatılan yollar aylardır bitirilemezken, Ramazan ayı dolayısıyla yoğunlaşan trafik, çalış(ma) dolayısıyla adeta felç oldu. Meydana gelen bu durumdan dolayı araç sürücüleri büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler.

"2 haftalık iş 2 aydır bitirilemiyor"

BDP`li belediyenin bu tür durumlar karşısındaki eleştirilere karşı çok tahammülsüz olduğunu söyleyen bir vatandaş isminin verilmemesi durumunda söylemek istediği şeylerin olduğunu belirterek, yaşadıkları bu durumu rezalet olarak değerlendirdi ve sert tepki gösterdi.

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş, 75 yolu olarak tabir edilen yolun üzerinde bulunan Tekel Kavşağının 2 aya yakın bir süredir kazıldığını ve eğer yapılırsa en fazla 2 haftalık işi olduğunu belirterek, belediyenin 2 aydır çalışmalarını bitirmeden bıraktığı bu harabenin hizmetten ziyade halka eziyet etme çabası olduğunu söyledi.

"Abdeste niyetin olmayanın namazda gözü olmaz"

Vatandaş, " abdeste niyetin olmayanın namazda gözü olmaz` demiş büyüklerimiz. Bunların bu insanlara hizmet etme gibi bir çabası yok. Vallahi yok, billahi yok. Geçen yıl asfalt döktüklerinde de her şey açık açık ortadaydı. Buralar Diyarbakır`ın yeni yapılaşmış bir şehri.  Doğru dürüst bir tek alt yapı çalışması yapılmamış. Ancak seçim süreci olduğundan onbinlerce ton asfaltı boş yere döktüler. İnsaf ya insaf. Bunlar hepsi bizim cebimizden çıkıyor." diyerek tepki gösterdi.

"Müslüman halkın gözleri içine baka baka utanmadan, sıkılmadan yerler"

Seçim sürecinde dökülen asfaltın daha yeni yeni bitirilmeye başlandığını ve daha yılı dolmadan yolların yine köstebek yuvasına çevrildiğini belirten vatandaş, " Allah rızası için bir bakın. Bu adamlar ne yaptıklarını biliyorlar mı? Çalışma yapılan yerlerde doğru dürüst bir tabela bile yok. Kimse ne yaptıklarını bilmiyor. Her gün sabah saatlerinde gelir 1- 2 saat çalışırlar. sonra bu mübarek Ramazan ayında çimlerin üzerine uzanır utanmadan bu Müslüman halkın gözleri içine baka baka utanmadan, sıkılmadan yerler, içerler. Ağızlarında sigaralarıyla ortalıkta dolaşırlar. Akşam üstü de çeker giderler. 2 ay oldu. Ortada ne bir hizmet var,  ne de bir yol." ifadelerini kullandı.

"Kavşağı dönene kadar 3 kez kırmızı ışıkta takılı kalıyoruz"

Kayapınar ilçesinin bir çok işlek kavşağında kazılan yollardan dolayı yolların tek şeritte düşürüldüğünü, özellikle Polatlar kavşağının bu durumdan dolayı büyük bir tehlike arz ettiğini dile getiren minibüs şoförü ise, " defalarca bu kazılardan dolayı kaza tehlikesi ile karşı karşıya kalıyoruz. Polatlar kavşağında kocaman araçlar bir yılan gibi kıvrılarak dönmek zorunda kalıyorlar. Kavşağı dönene kadar 3 kez kırmızı ışıkta takılı kalıyoruz. Bunun bir an önce önleminin alınması gerekir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir