• DOLAR 32.418
  • EURO 35.447
  • ALTIN 2326.681
  • ...
BEÜ'de kalite yönetim sertifika töreni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS – Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ), akademik birimlerine yönelik ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkikçi Eğitimi ve İleri Araştırma Laboratuvarı Akreditasyonu Temel Eğitimi’ni tamamlayanlar için sertifika töreni düzenlendi.

Rektörlük Binasında yapılan program, Avrupa Kalite Teşkilatı Türk Akreditasyon Kurumu, Türk Standartları Enstitüsü Kalite Uzmanı ve Baş Denetçi Ahmet Kaya’nın konuşmasıyla devam etti. Üç hafta önce çalışmaya başladıklarını belirten Kaya, kaliteyi tescillemek istediklerini belirtti. Kaya, “Bizim buradaki danışmanlık ve eğitim sürecimiz tamamlandı ama uygulamalar konusunda biz bu sahada çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

İki yıl önce başlayan kalite çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Kalite Yönetim Sistemi Temsilcisi ve BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Güney, “Biz uzun bir yola çıktık ve bu yol, kalite sistemlerini kurumumuzda uygulayarak kalite araçları ile yolumuza devam etmektir. Şu anda sizler eğitimlerinizi tamamlayarak iç tetkikçi oldunuz. Bundan sonra düzenleyici önleyici faaliyetleri yerine getirmek üzere arkadaşlar iç tetkiklerde bulunacaklar ve böylece dış tetkiklere hazır hale geleceğiz. Bu çalışmalar çağımızın vazgeçilmez araçlarıdır. Bu çalışmaları yaparken kaliteyle ilgili bilgilerimizi güncelliyoruz ve geliştiriyoruz. Böylece hepimiz birer kalite uzmanı oluyoruz.” ifadesini kullandı.

Rektör Vekili Prof. Dr. Sabir Rüstemli ise, yapılan bu çalışmaların ISO 9001:2008 belgesinin devamı olduğunu belirtti.

Program, eğitimlerini tamamlayanlara sertifikalarının dağıtılmasının ardından sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir