• DOLAR 32.332
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2279.523
  • ...
Nezzal: `İşgalcilerle Yapılan Güvenlik Koordinasyonu Utanç Verici`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Muhammed Nezzal, işgal askerlerini kaçıranlarla ilgili henüz ellerinde kesinleşmiş bir bilgi bulunmadığını ifade ederek, işgalcilerin komplo girişiminde bulunmasını gerektirecek bir durum olmadığını ve askerlerin esir alınmış olduğuna dair işaretler bulunduğunu söyledi.

İşgal askerlerinin kaçırılmasından sonra kaçıranların henüz eylemle ilgili herhangi bir açıklama yapmamasının direnişin düşünce tarzındaki gelişmeye işaret ettiğini belirten Nezzal, Filistin Enformasyon Merkezi`ne verdiği röportajda, Filistin Yönetimi`ne bağlı birimlerin işgal güçleriyle güvenlik koordinasyonu yapmasının Filistin direniş tarihinde benzeri görülmemiş utanç verici bir leke olduğunu ifade etti.

Hamas’ın son dönemde kriz yaşadığının inkar edilemeyeceğini belirten Nezzal, buna rağmen hareketin krizlere alışkın olduğunu ve her krizden daha da güçlenerek çıktığını belirtti.

Uzlaşı konusuna da değinen Nezzal, Filistin davasının yüksek çıkarları için taviz vermenin ayıp olmadığına işaret ederek, "Fakat Abbas ve yanındakiler bunu Hamas`ı geri plana itmek için fırsat olarak görüyorlarsa yanılıyorlar" dedi.

Hamas Siyasi Birimi üyesi Nezzal, hareketin direnişi terk etmediğini ve işgale karşı mücadelede en önde olmayı sürdüreceklerini ifade etti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir