• DOLAR 32.579
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2486.942
  • ...
'Kimse aç kalmasın, ihtiyacı olan ekmeğini askıdan alsın'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-  Ramazan ayı münasebetiyle, ihtiyaç sahiplerinin ekmek ihtiyacını karşılamak amacıyla, ‘Kimse Aç Kalmasın İhtiyacı Olan Askıdan Alsın’ adlı yardım kampanyası başlatıldı.

Diyarbakırlı fırıncıların, muhtaç  kişilerin ekmek ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla düzenledikleri  kampanyaya, hayırsever fırıncı esnaf yoğun ilgi gösterdi.

Ekmek almaya gelen hayırsever vatandaşların, iki ekmek parası vererek ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunduğu kampanyaya katılımın yoğun olduğunu vurgulayan fırıncılar, bu tür kampanyaların toplumun daha geniş kitlelerine yayılmasını istediklerini söyledi.

Kampanyanın ihtiyaç sahibi kişilerin ekmek ihtiyaçlarını karşılamada yararlı bir uygulama olduğunu belirten Nurettin Elaltunkara adlı fırın işleteni, “Askıda ekmek kampanyası yeni başlayan bir kampanyadır. Biz, şu ana kadar ekmek almaya gelen ihtiyaç sahiplerini boş göndermiyorduk. Bu kampanya bize biraz destek oldu.” dedi.

Bu tür hayırlı işleri herkese tavsiye ettiklerini aktaran Elaltunkara, kampanya hakkında bilgi vererek, “Kampanyaya  katılımı belirlemek için bir tablo oluşturduk. Gelen ve giden ekmekleri not ediyoruz. İhtiyaç sahipleri bizden ekmeklerini alabiliyorlar. Haftalık olarak ekmek almaya gelen öğrenci yurdu gibi bazı yerler de var. Bu iyi bir kampanyadır. Biz, kimsenin aç kalmamasını isteriz.“ şeklinde konuştu.

Kampanya hakkında tam bilgi sahibi olmayan bazı fırıncılar ise, kampanya ile ilgili detaylı bilgi edindikten sonra askıdan ekmek alma kampanyasına destek vereceklerini bildirdi. (Hamza Adiyaman / Hüseyin İçli – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir