• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
"Elektrik sorunu Meclise taşınsın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe ilçesinde özellikle Ramazan ayının başlamasıyla sıkça yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili bir toplantı gerçekleştiren Kızıltepe STK platformu, sorunun bir an önce bölge milletvekilleri tarafından Meclis’e taşınarak çözülmesini istedi. Basın açıklaması, Kızıltepe STK Platformu Mehmet Şerif Öter tarafından okundu.

Şu anki şirketin; Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak illerine daha kaliteli hizmet ile kesintisiz elektrik sunma vaadiyle Dicle elektriği aldığını belirten Öter, aynı şirketin, kaçak kullanım bahanesiyle günde 8- 10 saat kesintiye giderek oluşan huzur ortamını bozmaya çalıştığını söyledi. Milletvekillerinin konuya duyarsız kaldığını savunan Öter, sorunun çözülmesini istedi.

Parti liderlerinin kravat rengine laf söylenirse, vekiller top yekun kürsüye saldırdığını Ama, onları meclise gönderen halk top yekun hırsızlık damgasıyla suçlanırken sessizliklerinin çok üzücü olduğunu söyledi. 

DEDAŞ yetkililerinin Kızıltepe ilçe merkezine günlük 8 - 10 saat genel kesinti uyguladığını belirten Öter, “Bölgede kaçaktan çok eski şebekeden dolayı kayıp vardır. Hiç kimse elektrik kaçağını savunmuyor. Kısmi kaçak kullanımı gerekçe gösterip, bu mübarek Ramazan ayında genel kesinti ve cezalandırma uygulamalarınız yasa dışı olduğu gibi vicdan dışıdır. Sonuç olarak DEDAŞ Şirketi isterse Kızıltepe STK Platformu olarak çiftçilerimize yönelik arabulucu olmaya hazırız. Aksi halde şirket, kabadayı tavrını devam ettirip, ben patronum bölge halkı bana boyun eğecek, yaklaşımında ısrar ederse, temel insani ihtiyaç olan elektriği 48-50 derece sıcaklar altında yaşayan bölge insanını dize getirmek için 8-10 saat kesinti yaparsa. Sivil toplum olarak tüm halkımızla toplumsal mutabakat içinde genel, kitlesel demokratik tepkimizi alışagelmişin dışında ortaya koyacağız.” diye konuştu.

Dicle DEDAŞ kapsamında bulunan 6 ilinin milletvekillerine seslenen Öter, “ Bu halkın 43 vekilinin, elektrik meselesini parti ve siyaset üstü toplumsal mutabakat ile acilen meclisin gündemine getirmelerini bekliyoruz. Ne yazık ki bu güne kadar bazı vekillerimizin bireysel çabaları dışında genel tepki ortaya koyamadıklarından sorun çözülememiştir. Parti liderlerinin kravat rengine laf söylenirse vekiller topyekun kürsüye saldırıyor. Ama onları meclise gönderen halk, topyekûn hırsızlık damgasıyla suçlanırken sessizlikleri üzücüdür.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir