• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Ortadoğu`da olanlar Amerika, İsrail ve Suud üçlüsünün oyunudur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Irak, ve Suriye ve Ortadoğu’da olan biten her şeyin Amerika, İsrail ve Suud üçlüsünün oyunu söyleyen Mısır’a girişi yasaklı olan İhvan-ı Müslim (Müslüman kardeşler) yetkililerinden Profesör Dr. Muhammed Said, “Bu zalim devletler bu tür oyunlarla Mısır’ı gündemden düşürdüler.” dedi.

Son günlerde Ortadoğu’da meydana gelen gelişmeleri İlke Haber Ajansı’na değerlendiren İhvan-ı Müslim yetkililerinden Prof. Dr. Muhammed Said, son zamanlarda Irak’ta ve Suriye’de IŞİD ve benzeri yapılanmalar ile Müslümanların kanlarının akıtıldığını söyleyerek yapılan bunca zulmün sorumlusu olarak İsrail, Amerika ve Suud üçlüsünü gösterdi.

Şuanda sergilenen tablonun tamamen bir oyun olduğunu dile getiren Prof.Dr. Said, bu zalim güçlerin asıl amaçlarından bir tanesinin başka bir coğrafyada Müslümanların kanını akıtarak Mısır direnişini gündemden düşürmek olduğunu ifade etti.

“IŞİD’in çıkmasıyla Mısır gündemden düştü”

Her şeyden önce insanların ihvanı iyi tanıması gerektiğini söyleyen Said, “Çünkü, şuanda bir çok grup çıktı. IŞİD başta olmak üzere selefiler ve daha birçoğu. Tekfirci grup IŞİD’in başta Suriye’de ve şuanda Irak’ın bazı bölgelerini ele geçirmesiyle Mısır gündemden düştü. Bu Tamamen Amerika, İsrail ve Suudi üçlüsünün oyunudur. Amaçları böyle yaparak Müslümanları birbirine düşürmektir.”ifadelerini kullandı.

“İhvan gerçekten büyük bedeller ödeyen bir cemaattir”

İhvanın kurulduğu günden bugüne dünya tarihindeki ödediği bedelleri anlatan Said, sözlerini şöyle sürdürdü; “Kimdir İhvan-ı Müslimin? İhvan-ı Müslim cemaatinin Üniversitelerde 40 bin profesörü vardır. 70 bin civarında ise Mühendisleri, 40 bin doktoru, ve bu camiamızda 300 bin tane de hafız vardır.” Mısır’ın bir yıllık devriminde Muhammed Mursi’nin neler yaptığına bir bakın. Bir yıllık devrimde 1,5 milyon aileye yardım edildi. 100 milyon civarında Mısır parası fakirler için harcandı. İhvan devrim sürecinde gerçekten çok aydınlatıcı bir devrim sundu. Bu devrimde 2 bin 500’ ü geçen şehid sundu. Ve Filistin savaşında da (1948) 10 bin mücahid sundu. Suriye’de özellikle, Hama’da 60 binden fazla şehid verildi. İşte bu cemaat İhvan-ı Müslim cemaatidir.”

İhvanın sadece Mısır’da değil yaklaşık 80 ülkede teşkilatlanması olduğunu söyleyen Said, bu anlattıklarının Müslüman kardeşler cemaatinin sadece kısa bir özeti olduğunu belirterek, “Bizim cemaatimiz terörist değildir. Gerçekten çok bedel ödeyen bir cemaattir.”şeklinde konuştu.

“Mısır’ın Türkiye halkından büyük beklentileri var”

Mısır’ın Türkiye halkından büyük beklentileri olduğunu vurgulayan Said, “Mısır’la ilgili bu protestoları, konferansları çoğaltıp ayda bir değil haftada bir yapılmasını istiyoruz. Ve hatta her yerde, her gidilen yere bu davayı götürmelerini istiyoruz. Çünkü bundan tüm Müslümanlar sorumlu. Ve rica ediyorum, Şuan binlerce alim hapsedilmiş durumda Bir uluslar arası Basın Teşkilatı, ve Uluslararası Alimler birliğinin kurulması lazım. Biz oturmak değil hareket istiyoruz. İhvan böyle bir cemaattir. Türkiye gibi bir yeri de Müslümanlar için merkez kabul ediyoruz.”diye konuştu.

“Abdullah Gül’ün Sisi’ ye tebrik mesajı kabul edilemez”

Son olarak geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Mısır’ın gayr-i meşru ve darbeci Cumhurbaşkanı olarak seçilen Sisi’ye tebrik mesajını değerlendiren Said, Abdullah Gül’ün böyle bir şey yaptığına inanmadıklarını Cumhurbaşkanı Gül’ün Sisi’yi telefonla aramadığını, bunların protokol olduğunu söyledi.

“Tabi eğer böyle bir şey gerçekten varsa bu asla kabul edilemez.”diyen Said, “Ama şöyle bir şey de var. Mesela Katar’ da tebrik mesajı göndermişti. Ama idam kararı verilen ulemanın çoğu da Katar’da. Türkiye bizimle Katar’da bizimle. İhvan bu tür şeyleri ‘Bu neden böyle yaptı’ diye eleştirmez. Bu bizim için sorun değildir.”ifadelerini kullandı.

(Zeki Aras/Veysi Siyah-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir