• DOLAR 32.576
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2433.895
  • ...

BİTLİS- Türkiye de Organize Sanayi Bölgesi’nin olmayan  illerden birinin Bitlis olduğunu belirten Bitlis Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Davut Tezcan, 12 yıldan bu yana yapmaya çalıştıkları Organize Sanayi Bölgesi’nin siyasi irade tarafından engellenmeye çalışıldığı iddiasında bulundu.

Bitlis’ten işçi göçünü engelleyecek, işsizlik sorunu bir nebzede olsa azaltacak olan Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyete geçmesinin önündeki tek engelin, siyasi irade olduğunu iddia eden Tezcan, “Organize sanayi Bölgesi’nin alt yapı çalışmaları tamamlanmış durumdadır. 12 yıldan beri karşılaştığımız engellemeler hala devam etmektedir. Bu engeller aşılırsa, bu yıl içerisinde OSB faaliyete geçebilir.  OSB, faaliyete geçmesiyle birlikte Bitlis ekonomisine bir nefes aldıracağına inanıyoruz. Hem ekonomiyi rahatlatacak hem de yaklaşık olarak bin 500 ile 2 bin gencimizi istihdam ederek, ekmek kapısı olacak. Bitlis gibi küçük bir yerde yapılacak olan bu istihdam, küçümsenecek bir rakam değildir.  OSB, Burada çalışacak olan gençlerin başka illere göç etmelerini engellenmiş olacak. Bitlis ekonomisinin en önemli noktalarından biri ve Bitlis ekonomisine azda olsa en önemli katma değer sağlayan, işsizliğe çözüm bulan ve buradaki ürünlerin birinci elden ikinci ele çevrilmesindeki en büyük etkenlerden biri olacak.” dedi.

Tezcan  konuşmasının sonunda, eğer Bitlis’in gelişmesini, Bitlis’ten başka yerlere olan göçün engellenmesi, işsizlik oranın düşürülmesi isteniliyorsa, mutlak surette siyasi iradeler başta olmak üzere, tüm yetkili ve etkili kişi ve kurumlar, bir ilin gelişmesine en büyük katkı sağlayan Organize Sanayi Bölgesi’nin üzerindeki baskılarını kaldırmaları gerektiğini sözlerine ekledi.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)