• DOLAR 32.572
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2427.423
  • ...
'Uyuşturucu tüm dünyanın sorunudur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Tüm dünyada büyük bir sorun haline gelen uyuşturucu kullanımını İLKHA’ya değerlendiren Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Temsilcisi Başkanı Muharrem Çelik, önemli açıklamalarda bulundu.

“Uyuşturucu ile mücadelede tüm bireylere önemli görevler düşmektedir”

Türkiye’de uyuşturucu ile mücadeleyi sadece Devletten beklemenin yanlış olduğunu ifade eden Çelik,  “Uyuşturucu konusunda aileler yeterince bilgilendirilmemişler.  Aileler bu konuda bilgisizdir. Bireyler bilgisizidir, bu anlamda belki projeler geliştirip uyuşturucu konusunda toplumu bilgilendirmek lazım.  Şuan mücadeleler veriliyor ama bu zayıf kalıyor. Bu sorunun sadece polisiye tedbirlerle çözülebileceğini düşünmüyorum. Polisiye tedbirler belli bir aşamada olur. Her insanın başına bir polis dikemeyiz ama her bir insanın kalbine Allah’ın korkusunu yerleştirebiliriz. Allah’ın sevgisini yerleştirebiliriz bunun için bir bilinçlendirme çalışması yapılması lazım” dedi.

“Alkol yasası köklü çözüm değildir”

Türkiye’de yeni yürürlüğe giren alkol yasasına değinen Çelik , “Bu yasayla beraber ülkemizde gecenin bir vaktinden sonra içki satışını bazı yerlerde yasaklandığı ve reklamının tamamıyla yasaklandığını biliyoruz. Özellikle yol kontrollerinde bu tür vakalardan yakalandığı zaman ağır cezaların verildiği ve buna göre de tedbirler alındığını biliyoruz. Ama dediğim gibi bu kökten çözülmüş değildir. Bu konuda seminerler verilmelidir” ifadelerini kullandı.

“Uyuşturucu kullanımının ilkokullara inmesinin sebebi iman eksikliğidir”

Uyuşturucu kullanımının ilkokullara inmesinin nedenlerinden başta iman eksikliğinden kaynaklandığını ifade eden Çelik, “Dış güçlerin, emperyalist güçlerin kendi emelleri var. Ondan sonra iman eksikliği var, bilinçsizlik var, aile ilgisizliği var.  İmandan sonra en büyük sebep ailelerin ilgisizliğidir. Çocuğa değer vermemesi, onunla zaman geçirmemesi, onu dinlememesi gibi sebepler var. Aile içi çatışmalar ve aile bölünmeler ister istemez bu tür vakaların hızla yayılmasına sebep oluyor. Bir de reklamlar da bunun parçası. Sanatçı dediğimiz bazı kesimler de bu tür yanlışların içine girip gençleri bu tür şeylere teşvik etmesi gibi nedenler uyuşturucu kullanımının ilkokul seviyelerine inme nedenleri arasındadır” şeklinde konuştu. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir