• DOLAR 32.421
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2327.379
  • ...
Sağlık Bakanlığı sosyal medyayı aktif kullanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - İstanbul’da düzenlenen Sosyal Medya Eğitimi’ne Türkiye Geneli 81 ilin il sağlık müdürlükleri ve halk sağlığı müdürlükleri katıldı. Toplantıda, Sağlık Bakanlığı sosyal medya stratejisi ele alındı.

 

Düzenlenen eğitime Sağlık Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Daire Başkanı, Cumali Yüksek, Bakanlık Basın ve Halka İlişkiler Müşaviri Übeydullah Yener ve eğitimciler katıldı. Ülkede iletişim araçlarının yaygın kullanıldığı sosyal medya platformlarının, Sağlık Bakanlığının hizmet kalitesinin artırılması için daha etkin kullanılacağı belirtilen eğitimde, ülkede sağlık okuryazarlığının geliştirilmesinin uzun yıllardır bakanlığın temel politikalarından biri olduğu vurgulandı.
 



Toplantıda, Sağlık Bakanlığı sosyal medya stratejileri, sosyal medyada hasta iletişimi, sosyal medya kullanıcısı ve yöneticisi olmak, bilgi güvenliği, bilgi güvenliği tehdit unsurları, sosyal mühendislik saldırıları, medyada fotoğraf ve görüntü seçimi gibi konuların masaya yatırıldı.

 

Sağlık Bakanlığının, sosyal medyada sağlığın korunması ve geliştirilmesine yönelik bilgilendirmelerini, tüm kurum ve hastaneleriyle entegre bir yapıda gerçekleştireceği, aynı zamanda sosyal medya mecralarındaki sağlıkla ilgili soru ve taleplerin anında yanıtlanarak hasta iletişiminin bu alanda da maksimum seviyeye çıkarılacağı belirtildi. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir