• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İhalelerde böl parçala dönemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Söz konusu Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan ihalelerin ilana çıkılmaması için farklı yöntemlere başvurulduğu ve bölünerek ihale miktarının düşürüldüğü görüldü.

İhale bedelinin yüksek olması durumunda ilana çıkma zorunluluğu olan Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü’nün, bu zorunluluğu ortadan kaldırmak için alımları parçalara bölerek doğrudan temin yoluna başvurduğu ve usulsüzlük yaptığı belirtiliyor.

Doğrudan alımlarla, devlet zarara uğratıldığı gibi, birçok firmanın yapılan ihalelerden haberinin olmamasına yol açılıyor. Yine bu yöntemle deprem yaşamış ve büyük sıkıntılar yaşayan Van esnafı mağdur ediliyor. Özellikle 2011 yılında meydana gelen depremlerden sonra, bu tür ihalelerin daha fazla yapılması dikkat çekiyor.

Söz konusu Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü’nün ihalelerinden biri de, 12.02.2014 tarihinde ihaleye çıkılan ve 14.02.2014 tarihinde yapılan malzeme alımı ihalesi. Kalp ve Damar Cerrahisi birimi için alınacak olan sarf ilaç ve tıbbi malzemelerin bölünerek iki ihale halinde aynı saatte yapıldığı görülüyor. Buna benzer çok sayıda ihalenin varlığı, tespit edildi.

Yine gıda maddeleri, elektronik malzemeler ve tıbbi cihazların vb. aynı ihalede birleştirilmesi ve doğrudan alım yöntemiyle gerçekleşmesi, akıllarda soru işaretleri bırakıyor.

Konu ile ilgili görüşlerine başvurmak üzere aradığımız YYÜ Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü yetkililerine ulaşılamadı.

Öte yandan, kentteki birçok kurumun yaptığı ihalelerde aynı yola başvurduğu öğrenildi. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir