• DOLAR 32.557
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2428.494
  • ...
Hasankeyfli öğrenciler Doğu Karadeniz'i gezdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Hasankeyf Kaymakamlığı tarafından yürütülen “Desteklenirsem Başarırım Projesi” kapsamında başarılı görülen 14 öğrenci, 3 gece 4 gün süren Doğu Karadeniz Gezisine katıldı.

Hasankeyf’ten yola çıkan öğrenciler 11 saat yolculuğun ardından bin 820 metre yükseklikteki Zigana Dağı ve tünelinden geçerek kısa bir fotoğraf molası verdikten sonra Trabzon Maçka’da konakladılar.

Daha sonra rehber eşliğinde Sümela Manastırı, Ayasofya,  Seragölü, Akçaabat sahili, Atatürk Köşkü ve Boztepe gezdiler. Öğrenciler meşhur sürmene bıçakları ile fındık ve çay bitkisi hakkında da kısa bilgi aldılar. 

Of, Çaykara güzergâhı üzerinden Uzungöl’e varan öğrenciler, Uzungöl etrafında bisiklet turu, yürüyüş ve fotoğraf çekimi için serbest zaman, yöresel ürünlerin ve hediyelik eşyaların satıldığı dükkânlarda alışveriş yaptılar.

Öğrenciler fırtına vadisi üzerinden Kaçkar Dağları arasında bulunan Ayder Yaylasına hareket ederek, Ayder şelalesinde fotoğraf çekimi yaptı. Ayrıca öğrenciler Rize’ye özgü Rize bezi dokuma atölyelerini de gezdi.

Geziden büyük bir keyif aldıklarını belirten öğrenciler, bu gezinin düzenlenmesinde emeği geçen Hasankeyf Kaymakamlığı’na teşekkür ettiler. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir