• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
Yüksek gerilim mahalledeki elektronik eşyaları yaktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - VANGÖLÜ EDAŞ tarafından yapılan TR7 den TR69 çıkışında direk yeri değişimi çalışması sırasında elektrik şirketi tarafından çift faz elektrik verilmesi sonucu evlerde elektrik yangınları çıktı.

Van’ın İpekyolu ilçesi Serhat Mahallesi Vali sokakta VANGÖLÜ EDAŞ tarafından yapılan elektrik onarımı sırasında elektrik şirketi tarafından çift faz elektrik verildi. Yüksek gerilimden dolayı sokak üzerinde bulunan evlerde elektrik yangınları çıktı. Evlerin çoğunda yangınlar çıkarken bazı evlerde ise doğalgaz borularının yanması üzerine büyük bir facia ile yüz yüze gelindi. Doğalgaz şirketi tarafından gazın kesilmesi ile olası facianın önüne geçildi.

Olayın sorumlusunun elektrik şirketi olduğunu söyleyen Dünyam apartmanı yöneticisi Mehmet Nurettin Sulhan, “Saat 6.30’dan bu yana elektrik kesilmişti, 186’ya telefon açtım ama cevap veren olmadı. Elektrik şirketine ulaşamadık. Bana telefon açtılar binada yangın çıkmış diye geldik baktık çift faz vermişler ve yüksek gelirimden dolayı tesisatın yüzde 90’nı yanmış. Bizim 23 daire, kazan dairesi ve mahalledeki 5 daire var toplamda 30 daire civarında evde maddi zarar var. Elektrik işlerinin tamiratı günlerimizi alır ve binanın günlerce elektriği olmayacak. Eğer bir jeneratör alınırsa elektrik verilebilir yoksa elektrik verilemez. Çünkü tesisatın hepsi yanmış.” şeklinde konuştu.

Olay yerine gelen polis, tutanak tutarken, telefonlara cevap vermeyen VANGÖLÜ EDAŞ’ tan herhangi bir yetkilinin de gelmemesi mahalle sakinlerinin tepkilerine neden oldu. Vatandaşlar bu işin peşini bırakmayacaklarını ve zararlarının tamamını bu işin sorumlusu olan VEDAŞ’ın ödemesi gerektiğini ifade ettiler. (Cihad Coşar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir