• DOLAR 32.573
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2432.524
  • ...
Tarsus'ta köpek katliamı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Tarsus'un Çamalan Mahallesindeki Alman Mezarlığı yakınlarında Çatalçeşme piknik alanlarının bulunduğu bölgeye dün gece yarısı yaklaşık 150 köpeğin katledilerek atıldığı öne sürüldü.

Edinilen bilgilere göre, Çamalan Mahallesi Muhtarı Ahmet Talipoğlu, aldığı bir ihbar üzerine Tarsus-Ankara Karayolunda, Alman Mezarlığı yakınındaki Çatal Çeşme mevkiine gittiğinde 150'ye yakın köpeğin öldürülerek alana atıldığını görünce durumu hemen yetkililere bildirdiğini belirtti.

Muhtar Talipoğlu,"Bu kadar köpeği öldürüp, damperli bir kamyonla getirip buraya dökmüşler. Aralarında can çekişenler ve sağ kurtulanlarda vardı. Bu vahşeti yapanlardan mutlaka hesap sorulmalı. Bu yüzden bende hemen Jandarmayı, Tarsus Belediyesini ve ilgili olabileceğini düşündüğüm tüm kurumları durumdan haberdar ettim." dedi. 

 

Öte yandan, bölgeye gelerek inceleme yapana Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Genel Başkanı Metin Yıldırım, olayı duyar duymaz bir ekipler olay yerine geldiklerinde yaklaşık 150’ye yakın köpeğin öldüğünü belirtti.

Yıldırım, “Olay yerine gittiğimizde ölen köpekler gömülmüştü.  Köpeklerin gömüldüğü alana gittiğimiz de zehirlenmeden çok fazla etkilenmeyen ve dere kısmına kaçan 15 tane köpeğin yaşadığını gördük. Burada bazı hayvan sever dostlarla ve Belediye ile görüşmeler yaptık. Belediye burada epeyce köpek toplamış ve bunların nereye gittiğini kimse bilmiyor. İlgili kurumlarla irtibata geçip sorumlu kişilerin haklarında suç duyurusunda bulunacağız.” İfadelerini kullandı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir