• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`İslam`da Ramazan şenlikleri yok`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN – Ramazan Ayı’nın sadece bir ibadet ayı olduğunu söyleyen Molla Abdurrahman Emsen, bu ayın Allah’a Yaklaşma ayı ve Allah’u Teâlâ’ya yaklaşmak için vesileler arama ayı olduğunu belirtti.

Bu tür şenliklerin günah oluşturduğunu belirten Molla Emsen, bu tür şenliklerin özellikle Müslüman gençleri İslam’dan uzaklaştırmaya sebep olduğunu ifade etti.

“Ramazan şenlikleri ile amaçlanan manevi atmosferi yok etmektir”

Emsen, İslam’da Ramazan şenlikleri diye bir şeyin olmadığını belirterek, “Ramazan ayı sadece ibadet ayıdır, Allah’a yaklaşma ayıdır. Allah’u Teâlâ’ya yaklaşmak için vesileler arama ayıdır. İslam da, Ramazan şenlikleri, Ramazan etkinlikleri diye bir şey yoktur, Ramazan şenlikleri ile Ramazan’ın manevi havasını Müslümanlar arasında kırıp, Ramazan ayı içerisinde ki manevi havayı, manevi atmosferi yok edip, sıradan bir ay olarak algılanıp ve Müslümanlar arasındaki İslam önemini kırmaları amaçlanmaktadır. Çünkü Ramazan şenlikleri gibi diğer aylarda yapılan etkinlik ve şenlikler eğer Kur’an ve Sünnet’e uygun değilse o etkinlik ve şenlikler günahı oluşturur ve insanları ve Müslümanları özellikle Müslüman gençleri İslam’dan uzaklaştırmaya sebep olmaktadır.” dedi.

“Ramazan ayında Allah’a yaklaştıracak fiiliyatlarda bulunmak gerek”

Molla Emsen, Müslümanların özellikle Ramazan ayına önem vermelerinin gerektiğini söyleyerek, “Çünkü Peygamber efendimiz (s.a.v) Ramazan ayına çok önem veriyor ve Ramazan ayı geldiğinde Müslümanlar Ramazan ayını ibadet, Kur’an-ı Kerim okuyarak, duaya önem vermeleri gerek. Ramazan ayında Allah’a yaklaştıracak fiiliyatlarda bulunmak gerek. Ramazan ayının bütün Müslümanlara özellikle İslam ümmeti için hayırlara vesile olmasını ve bütün Müslümanlarında hakkı ile bu mübarek Ramazan ayının bereketinden istifade edilmesini temenni ediyorum. Allah’u Teâlâ bütün Müslümanlara hayırlı kılsın.” ifadelerini kullandı. (Cihad Coşar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir