• DOLAR 32.388
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.612
  • ...
Cizreli Babadan PKK`ye Feryat: Çocuğumu İstiyorum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Aileler son zamanlarda küçük yastaki çocukları dağa kaçıran PKK`den çocuklarını istemeye devam ediyor. PKK’nin çocuk kaçırmasıyla ilgili feryat eden ailelere her geçen gün yenileri ekleniyor. Daha önce BDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde toplanıp PKK’den çocuklarını isteyen annelerin feryadı Cizre’ye de sıçradı.

Yaklaşık 15 gün önce çocuğunu PKK’den isteyen Cizreli bir anneden sonra şimdi de başka bir acılı baba çocuğunu PKK’den istedi.  PKK’nin Cizre’de yoğun baskısına rağmen gün geçtikçe sayıları artan ailelerin Cizre’deki sayısı ikiye çıktı. Daha önce Külter ailesi çocuğunu PKK’den isterken, şimdi de Binzet ailesi çocuğunu istiyor. Diyarbakır’daki annelerin eylemlerinden cesaret alan Cizreli acılı baba Yusuf Binzet, canını ortaya koyarak evladı olan Serdar Binzet`i istediğini ifade etti.

“Çocuğumu dağa kaçırdılar”

17 yaşındaki çocuğu Serdar Binzet’in PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen baba Yusuf Binzet, “Benim çocuğum 15 gündür kayıptır. Biz takip ettik. Onunla beraber 4-5 kişinin daha dağa kaçırıldığını düşünüyoruz. Öyle zannediyoruz. Yani dağa kaçırmışlar. Şüphemiz budur. Ben buradan herkese sesleniyorum. Başbakan Erdoğan’a, Abdullah Öcalan’a sesleniyorum. Çocuğumuzu geri istiyoruz. Çocuğumuz gelmezse sonuna kadar çocuğumuzu takip edeceğiz. Biz canımızı ortaya bırakıyoruz. Biz çocuğumuzu geri istiyoruz. Benim çocuğum 17 yaşındadır. Okula gidiyordu. Burada ÇPL lisesine gidiyordu.” dedi.

Çocuğunun internet kafelere takılmaması ve ders çalışması için bilgisayar aldığını söyleyen Binzet, “Ben dedim çocuğum bu mahallelerde bulunan internetlere gitmesin. Çevrede kötü işler yapanlar var. Onlara katılmasın diye ona bilgisayar aldım, eve de internet bağladım. Ben dedim oğlum gel evinde de internet var. Burada derslerine bak, ödevlerini yap. Ben onun için ona bilgisayar aldım.” ifadelerini kullandı.

“Bazı gruplar çocukları kandırıp dağa gönderiyor”

Diyarbakır’da ailelerin başlattığı oturma eylemlerine katılacaklarını söyleyen Binzet, “Ben de Diyarbakır’da eylem yapan ailelere katılmak istiyorum. Oraya da gidiyoruz. Diyarbakır’a oğlumun ismini ve fotoğrafını vereceğim. Ben Diyarbakır’a gideceğim ve o ailelere katılacağım. Çocuğumuzu geri istiyoruz. Biz böyle düşünüyoruz. 17 yaşındaki bir çocuğun ne beyni ve aklı var. Hiçbir şeyi yok. Yani öyle yeterli aklı ve dengesi de yok. Bazı insanlar böyle bu çocuklara takılıyor. Bu çocukların beynini yıkıyor. Başka bir çeşitte onlara gösteriyor. Sonra başka bir yola gönderiyor.” diye konuştu.

“Çocuğumu istiyorum”

Siyasilere çağrıda bulunan acılı baba Yusuf Binzet, “Vicdan sahibi herkese ve bütün siyasi partilere sesleniyorum. Çocuğumu geri istiyorum. Çünkü çocuğumuz gittiğinden beri ailemizin hiç huzuru yok. Anası çok mağdur durumdadır. Biz her zaman böyle kapıya bakıyoruz. Bugün gelir, yarın gelir, bu hafta gelir diye gözümüz hep yollarda kalıyor. Çocuğumuzu istiyoruz, çocuğumuzu geri verin.” şeklinde konuştu.

Öte yandan, sadece Cizre’den son 4 ayda 100`ü aşkın çocuğun dağa kaçırıldığı gelen iddialar arasında yer alıyor.

(Abit Dündar-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir