• DOLAR 32.577
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2438.444
  • ...
"Kum ocakları çevre katliamı yapıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Genç ilçesi sınırlarında geçen Murat Nehri’nden kum ve çakıl çıkaran kum ocaklarının neden olduğu binlerce balık ölümlerine tepki gösteren vatandaşlar, kum ocaklarının usulsüzce çalışmalarından dolayı binlerce balığın telef olduğunu ve rastgele çıkarılan kumlar neticesinde oluşan göletlerin kurumasıyla birlikte çevreye pis koku yayıldığını ifade ettiler.

Yayılan Kokular nedeniyle nefes almakta güçlük çektiklerini kaydeden çevredeki vatandaşlar, Murat Nehri’nin göletlere ayrıldığını, yetkililerin duruma müdahale etmedikleri gibi tabiat ve canlı katliamına seyirci olduklarını belirttiler.

“Yetkililerin bu duruma bir an önce çare bulmasını istiyoruz”

Genç Belediyesi tarafından asılan tabelada “nehir yatağından kum almak yasaktır” yazısının olduğunu söyleyen ve ismini vermek istemeyen vatandaşlar, “Ya tabela yanlış asılmış ya da biz okuyup anlamakta zorluk çekiyoruz. Tabelada nehir yatağından kum almak yasaktır şeklinde bir yazı var. Madem yasaksa neden oradan kum çıkartılıyor? Anlamadığımız nokta kum almak mı yasak yoksa izinsiz kum almak mı yasak? Kıyı koruma kanununa göre kum almak yasaksa neden şehrin göbeğindeki nehir yatağı ihaleye çıkarılıp nehir parçalanıyor? Yetkililerin bu duruma bir an önce el koymalarını istiyoruz.” diyerek yetkililere sitemde bulundular.

“Bu güzelim coğrafyayı neden katlediyorsunuz?”

Şehrin girişinde ve şehrin en güzel manzaralı yerinden nehri parçalamalarına tepki gösteren vatandaşlar, “Eskiden su sadece bir yataktan akardı ama şimdi bir yatağın içinden on tane çay akıyormuş gibi oldu. Kimsenin nehir yatağını bozmaya hakkı yoktur. Kimse nehir yatağından kum çıkarılmasın demiyor. Gidip çıkarsınlar ama şehrin göbeğinden kum çıkarmasınlar. Sağlı sollu her iki taraftan da kum çıkartılıyor. Yazıktır. Bu güzelim coğrafyayı neden katlediyorsunuz. Belediyenin bu duruma bir an önce el koyması lazım. Biz ilçemizde böyle bir görüntü istemiyoruz.”  şeklinde konuştular. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir