• DOLAR 32.443
  • EURO 35.668
  • ALTIN 2323.14
  • ...
Köylüler trafo merkezini bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Viranşehir ilçesinde yaklaşık 10 köy halkı düşük voltajdan dolayı kuyularının çalışmadığı ve ürünlerinin kuruduğu gerekçesi ile DEDAŞ ana trafo merkezini basarak protestoda bulundular.

Kimsenin dertlerine çare bulmadığını ifade eden köylüler ilçenin bütün elektriğini kestiler.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kervan Saray köyü muhtarı Zülfikar Çay, bizim amacımız kırmak ve taş atmak değildir. Biz günlerdir mağdur durumdayız. Daha önce hattımızda önemli bir sıkıntı yoktu. Fakat zengin ve torpilli köylerin hattının yüklerini hafifletmek amacıyla yükün bir bölümünü bizim hattımız olan Ayaklı-Kınalıtepe hattına yüklediklerinden dolayı düşük voltajda kuyularımız çalışmıyor. Günlerdir DEDAŞ yetkilileri bizi oyalıyor. Siyasiler ile yaptığımız görüşmelere rağmen ‘hallederiz’ deniliyor fakat değişen bir şey yok. Elektrik borçları gerekçesi ile bütün çiftçilerin desteklemesine el konulmasına rağmen ortada elektrik yok. Bu borçlar hesaplanırken elektrik kesintilerinden bahseden yok.  Ürünlerimiz tarlada kurudu. Tarlaya yaptığımız masrafların parasını nerden getireceğiz. DEDAŞ hizmet etmeden para talep ediyor. Biz çözümden yanayız. Elektrik iletim hatlarına adil bir şekilde yüklenme yapılmalıdır. Gerekirse dönüşümlü kısa kesintilere gidilmelidir.” şeklinde konuştu.

DEDAŞ yetkililerinden Hamit Eren yaptığı açıklamada, “Sorunu çözmek için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Çiftçilerin eylemi nedeni ile ilçenin tamamına 8 saat elektrik verilmedi. İkindi saatlerinde eylemin sona ermesi üzerine ilçeye elektrikler yeniden verilmeye başlandı.

Öte yandan ilçede benzer sıkıntıların ve elektrik kesinti ile yüksek faturalardan kaynaklanan mağduriyetlerin devam edeceği endişesi hâkim. (Sabri Acet-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir