• DOLAR 32.593
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2420.797
  • ...
Gül: Aday Olmayacağım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Ben aday olmayacağım. Bunu aslında 30 Mart mahalli seçimlerinden önce de biz kendi aramızda konuşmuştuk Tayyip beyle, kendisine de söylemiştim. Dolayısıyla aday olmayacağım" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Gül, "88. Gazi Koşusu"nu izlemek üzere geldiği Veliefendi Hipodromu`nda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı tarafından karşılandı.

Daha sonra şeref tribününe çıkan Gül, buradan vatandaşları selamladı.

Ardından yarışı izleyen Gül, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, çok heyecan verici bir koşu olduğunu belirterek, "Tebrik ediyorum tekrar. Hem atın sahibini hem jokeyi... Çok büyük de ilgi vardı. Gerçekten çok heyecan verdi. 1927’den beri kesintisiz devam ediyor olması, olağanüstü tabii ki. Hepimiz heyecanla takip ettik" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi

Bir gazetecinin, "Bugün kritik bir görüşme var. Başbakan Erdoğan ile görüşeceksiniz. Süreç ne olacak? Cumhurbaşkanlığına devam mı edecek Abdullah Gül, yoksa Başbakanlık için mi adınız geçiyor?" sorusu üzerine Gül, şunları kaydetti:

"Ben aday olmayacağım. Bunu aslında 30 Mart mahalli seçimlerinden önce de biz kendi aramızda konuşmuştuk Tayyip Bey`le, kendisine de söylemiştim. Dolayısıyla aday olmayacağım. 28 Ağustos`ta inşallah görev sürem bitecek benim."

Gül, Başbakanlık için durumun ne olacağının sorulması üzerine ise "Onlar sonra kendi aramızda konuşacağımız konular" dedi.

Başka bir gazetecinin "Sayın Başbakanın Cumhurbaşkanlığı..." demesi üzerine ise Gül, "Ben şimdi bu kadar söylemiş olayım. Onlar artık önümüzde göreceğiz, işte duyulacak" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Gül, "Bu akşam ki görüşmeden gelişme bekleyebilir miyiz?" yönündeki soru üzerine de "Konuşacağız tabi, istişare edeceğiz" dedi.

Gül, "Bugün size Başbakanlık için teklif gelirse, Başbakan Erdoğan tarafından" şeklindeki soruya karşılık da "Bunlar sonra konuşacağımız konular" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, yarışı birinci bitiren "Blaze To Win" isimli safkanın sahibi adına Yıldırım Gelgin`e kupa, atın antrenörü Aydın Küçükaksoy ve jokeyi Halis Karataş`a da plaketlerini verdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir