• DOLAR 32.498
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2490.188
  • ...
El Halil`de Halk, Ramazan`a Hazırlık Yapamadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RAMALLAH – İşgal askerlerinin son günlerde artırdığı baskınlar nedeniyle El  Halil kentinde yaşayan yaklaşık 800 bin Filistinlinin büyük sıkıntılar yaşadığı ifade edildi.  Baskınlar nedeniyle halkın sokaklara çıkamadığı, bu nedenle esnafın da iş yapamaz hale geldiği dile getirildi.

Yahudi Yerleşimine Karşı Gençlik Platformu Koordinatörü İsa Amr, Ramazan ayının girmesine rağmen El-Halil kentinde işgal güçlerinin askeri baskınlarının devam etmesinin, işgalcilerin ne derece ırkçı ve barbar olduklarını gösterdiğini söyledi.

FİEM’in haberine göre aktivist Amr, Filistin Yönetiminin halkın sıkıntılarını seyretmekle yetindiğini belirterek El-Halil vilayetinde kuşatma ve baskı altında tutulan 800 bin Filistinliye destek için harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas`ın El-Halil halkına sözlü olarak da olsa destek vermemesinin şaşırtıcı olduğuna dikkat çeken Amr, binlerce askerin katıldığı  baskınların   olduğunu 300`ü aşkın kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Halkın baskınlar ve gözaltılar nedeniyle korku ve endişe içinde yaşadığını bildiren Amr, özellikle Eski Belde semtindeki dükkânların müşteri bulmakta zorlandığını söyledi.

İbrahim El-Halil Camii`nin cemaatinin de azaldığını ifade eden Filistinli aktivist, halkın çoğunun gündüz uyuyarak olası bir baskın ihtimaline karşı geceleri uyanık kaldığını belirtti.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir