• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
17 Günde 585 Filistinli Gözaltına Alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Esirler Cemiyeti’nin yaptığı yazılı açıklamada, siyonist israil askerlerinin, 3 Yahudi yerleşimcinin kaybolmasının ardından Batı Şeria’da 17 gündür sürdürdüğü operasyonlarda, şu ana kadar 585 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi. Açıklamada, El-Halil’de 215, Nablus’ta 91, Beytullahim’de 81, Cenin’de 56, Ramallah’ta 52, Kudüs’te 38, Tulkerem’de 24, Kalkiliye’de 13, Tubas ile Selfit’te 7`şer ve Eriha’da bir Filistinlinin gözaltına alındığı ifade edildi.

siyonist israil yönetimi, 12 Haziran`da, Batı Şeria`daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bu konuda Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Bu kişilerin bulunması için İsrail Parlamentosu, orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti.

"HAMAS KARŞITI PROPAGANDA"

siyonist israil askerlerinin, Batı Şeria`da kaçırıldığı iddia edilen 3 Yahudi yerleşimciyi bulmak için düzenlediği operasyonlar sırasında, üzerinde Hamas karşıtı ifadelerin bulunduğu, "kibrit ve şekerlemeler" dağıttığı bildirildi.

Ramallah ve Nablus`ta ikamet eden bölge sakinleri, İsrail askerlerinin evlere düzenlediği baskınların ardından üzerinde "Hamas`ın Batı Şeria`da acılaştırdığı hayata biraz tat" yazılı yere atılmış şekerlemeler bulduklarını belirtti. İsrail askerlerinin Tul Kerem kentinde ise üzerinde "Dikkat, Hamas Batı Şeria`yı yakabilir" yazan kibritler dağıttığı belirtildi. Ramazan ayının tebrik edildiği ifadelerin de yer aldığı kibrit ve şekerlemelerin Filistinlilerin evlerine düzenlenen baskınlar sırasında dağıtıldığı kaydedildi.

siyonist israil`in kullandığı bu yeni yöntemle psikolojik savaş başlattığını savunan siyasi analist Süleyman Beşarat, "İşgalcilerin mesaj içerikli kibrit kutusu ve şekerleme dağıtmaları Hamas`ı tahrik etme amacı taşıyor. Bazılarına göre basit gibi görünse de İsrail, Hamas`ı halkın gözünden düşürmek ve güvenini sarsmak için her yolu deniyor" şeklinde konuştu.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir