• DOLAR 32.558
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2427.196
  • ...
TOKİ sakinleri belediye ve VEDAŞ'a sitem etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Geçtiğimiz yıllarda inşa edilen ve ilk açıldığı dönemde büyük ilgi gören özellikle yaz akşamlarında çocukların ve ailelerin uğrak yeri olan TOKİ parkında düzenli sulama yapılmamasından dolayı çimler ve ağaçlar kurudu.

Beş Minare Mahallesi Muhtarı Eşref Kandemir yaptığı açıklamada, belediye tarafından süs havuzlarına su verilmemesinden dolayı havuzların çöplüğe döndüğünü söyledi.

Kandemir ayrıca sokak lambalarının birçoğunun yanmadığını ve bundan dolayı da hırsızların mahallede çoğaldığını ifade ederek Vangölü Elektrik Dağıtım Şirketi (VEDAŞ)’ne tepki gösterdi.

“Belediye üstüne düşen görevi yapmıyor”

Beş Minare Mahallesi Muhtarı Eşref Kandemir, konuyu defalarca belediye yetkililerine ulaştırmalarına rağmen çözüm bulmadıklarını, bu gidişle yaz ayları sonuna kadar parktaki bütün ağaçların kuruyacağını söyledi.

Parkın içinde bulunan süs havuzlarına su verilmemesi yüzünden havuzun çöplüğe döndüğünü, ayrıca parklarla ilgilenen kimselerin de olmamasının parkın çirkin görüntü vermesine neden olduğunu dile getiren Kandemir, “Bitlis’in nüfus yoğunluğu olan mahallelerinden birinde bu görüntünün ortaya çıkması utanç verici bir durumdur. Yetkililerin bu konuya acilen çözüm üretmelerini bekliyoruz. Ramazan ayı nedeniyle diğer mahallelerden de insanların oturmak için geldiği parkta kirlilik ve su olmaması yüzünden herkes şikâyet ediyor. Biz de yetkililere dilekçelerle başvuruyoruz. Ancak bugüne kadar çözüm üretilmedi” dedi.

“Hırsızlar karanlığı fırsat bilerek ortalıkta cirit atıyor”

Mahalle Muhtarı Kandemir, sokak lambalarının birçoğunun yanmadığını, bunu fırsat bilen hırsızların mahallede cirit attığını, olası bir olayda sorumluların VEDAŞ olduğunu söyledi.

Kandemir, “2004 yılında birinci etabın yapılması ile birlikte ikinci ve üçüncü etaplarda inşa edildi. Ancak sokak aydınlatmaları halen yapıldığı gibi duruyor. Bakım onarım çalışması yapılmadığı gibi park alanındaki lambalarda akşamları yakılmıyor. VEDAŞ’a defalarca söylememize ve dilekçe vermemize rağmen gelip yapmadılar. Burada olabilecek olumsuz durumlarda kimin sorumlu olacağı ortadadır. Mahalle sakinlerimizin bu istekleri en kısa zamanda yerine getirilmelidir” şeklinde konuşarak yetkilileri göreve davet etti.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir