• DOLAR 32.331
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2295.726
  • ...
SON DAKİKA
Çin`de ilk iftar yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazana Türkiye`den bir gün sonra başlanan Çin`de iftar saatinin gelmesiyle oruçlarını açan Müslümanlar, dualarında huzur, bolluk ve bereket istedi.

Ülkenin doğusundaki Şanghay kentinde bulunan Şiaotaoyüen Camisi`nde toplanan Çinli Müslümanlar, pirinç lapası, haşlanmış sebze, kavurma ve balık gibi yiyeceklerle oruçlarını açarak akşam namazlarını kıldılar.

Müslümanların bir araya geldiği, kardeşlik ve dayanışma kültürünün arttığı bu ayda Çinli Müslümanlar, ramazan ayını mümkün olduğu kadar birlikte idrak etmeye çalışıyor.

Çinli Müslümanlar özellikle dini günlerde birlikte olmak için azami çaba gösteriyor ve Çin genelindeki tüm iftar ve organizasyonlar camilerde imece usulü yapılıyor.

Çin`deki 56 etnik azınlıktan 10`u Müslüman. Hui (Çinli Müslümanlar), Uygur, Kırgız, Kazak, Tacik, Tatar, Özbek, Salar, Baoan ve Dongşiang etnik azınlıkları, genelde yoğun olarak ülkenin kuzey ve kuzeybatısında yaşıyor.

Huilerin ve Uygurların ayrıca Ningşia Hui Özerk Bölgesi ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi adlı iki otonom bölgesi bulunurken, bazı eyaletlerde Müslümanlara ait küçük otonom idareler de yer alıyor.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir