• DOLAR 32.512
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2422.666
  • ...
Bursa eğitimi masaya yatırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa İl Milli Eğitim Danışma Kurulu Toplantısında konuşan Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, çocukların eğitime engel bir durumları varsa bunların daha okul öncesi dönemde tespit edilmesi gerektiğini söyledi

İl Milli Eğitim Danışma Kurulu toplantısı Havva Aslanoba Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal’ın başkanlık ettiği kurul toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya’nın yanı sıra, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, emniyet, sendikalar ve Uludağ Üniversitesi temsilcileri ile eğitim yöneticileri katıldı. Kurulda ayrıca üye olarak öğretmen, öğrenci ve veliler de yer aldı.

Açılış konuşmalarının ardından İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Uygar Umut’un yaptığı sunumla Bursa eğitim durumu ile bir önceki kurulda alınan tavsiye kararları ve bu konuda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Danışma kurulunun önemine vurgu yapan Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Kurulda alınan kararların eğitimin kalitesinin artırılmasına önemli katkı sağladığını söyledi. İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu çalışmalarıyla ilgili alt komisyon kurulmasını öneren Kartal, önerilerin alt komisyonlarda değerlendirildikten sonra İl Milli Eğitim Danışma Komisyonuna gelmesinin daha uygun olacağını belirtti.

“Eğitime engel durumu olan çocuklar erken fark edilmeli”

Komisyon olarak ‘eğitim sektöründe neler yapılabilir’ konusunda çalışma yaptıklarını ifade eden Kartal, “Gelişmiş ülkelerin eğitim sistemlerinin incelenerek, ülkemizdeki eğitim sistemiyle karşılaştırılmasının eğitim kalitemizin artması konusunda katkı sağlayacağına inanıyorum. Özellikle özel eğitim öğretmenlerimizin yurt dışı deneyimlerinin artırılmasını arzu ediyorum. Çocukların eğitime engel bir durumları varsa bunların daha okul öncesi dönemde tespit edilmesi çok önemli ” dedi.

İl Milli Eğitim Danışma Komisyonunun işleyişi hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, “Bu komisyonda çok değerli görüş ve öneriler paylaşılıyor. Burada verilen öneriler, gelecekte Bursa eğitimi adına yapacağımız çalışmalara ışık tutacaktır. Komisyonda yer alan tüm katılımcılara eğitime verecekleri destekler için teşekkür ediyoruz” dedi.

Geniş bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda; okul öncesi eğitimde okullaşma oranının artırılması, özel öğretim ve özel eğitim, okul dönüşümleri, Anadolu ve Fen liselerinde kontenjan artırılması, öğrenci devamsızlıkları ve iki yıl üst üste başarısız olarak örgün eğitim dışında kalan öğrenciler, okul pansiyonları, okullarda sağlık ve güvenlik, sınıf mevcutları ve derslik ihtiyaçları, eğitim kalitesinin artırılması, eğitim konusunda diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılması gibi birçok konunun değerlendirilmesi yapıldı. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir