• DOLAR 32.541
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2438.17
  • ...
Tarsuslular ilk iftarını Hz. Danyal`ın (a.s) yanı başında açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsuslu vatandaşlar, Ramazan ayının tutulan ilk orucunu, bolluk ve bereket peygamberi olarak bilinen Hz. Danyal`ın (a.s) kabrinin bulunduğu meydanda Tarsus Belediyesinin düzenlediği iftar programında açtılar.

Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı iftara, Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, İlçe Müftüsü Hayri Erenay, oda ve dernek temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Hz. Daniyal Makamı meydanında iftar açan ve Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Başkan Can, Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırla getirmesini diledi.

Ramazan ayının bolluk ve bereket ayı olduğunu belirten Başkan Can, "Sıcak bir mevsimde Ramazan ayını halkımızla birlikte karşılıyoruz. Bu sıcak ortamda vatandaşlarımız inançları doğrultusunda, inançları gereği ramazan orucu tutmanın gayreti içerisindeler. Biz de Tarsus Belediyesi olarak, bu yıl Ramazan ayı boyunca Hz. Daniyal Makamı meydanında  yemek vereceğiz. Vatandaşlarımızla birlikte olup, birlikte orucumuzu açacağız. Ramazan ayının tüm İslam alemine  huzur, dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum. Tüm halkımızın Ramazan ayını kutluyorum" dedi. 


İftar programda İmam Hatip öğrencilerinden oluşan grup ilahiler okunurken, okunan dua ile oruçlar hep birlikte açıldı.

(A. Hakim Kurt - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir