• DOLAR 32.55
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2423.733
  • ...
Zengin ve Fakir İftar Yemeğinde Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İnsani Yardım Vakfı (İHH), Batman Öğretmenevi Bahçesinde Ramazan’ın ilk günü düzenlediği iftar yemeği programıyla Batmanlılarla bir araya geldi.

Yaklaşık bin kişiye verilen iftar yemeğinde Batman`daki STK temsilcileri, ildeki fakir ve yetimler buluştu.

Ramazan’ın ilk günü olması nedeniyle böyle bir organizasyonları yaptıklarını dile getiren İHH Batman Şube Başkanı Ahmet Sansi, “İlk önce tüm İslam aleminin Ramazan’ını kutluyorum, inşallah mübarek olur. Ramazan’ın ilk günü olması hesabı ile bir iftar yemeği vermek istedik. Bu iftar yemeğinde zengini, fakiri, bütün Batman halkı, dışarıdan gelenler herkes gelsin iftarını açsın. Beraber bir ortamda otursunlar istedik. İftarı vermemizin en büyük amacı insanlarımız arasında kaynaşma olması, burada bir sevinç dalgası olması. Allah kabul etsin hem gelenlerden, yardımcı olanlardan, sponsor olanlardan. Biz sadece aracılık yaptık bu işe. Allah kabul etsin inşallah.” dedi.

İftar yemeğine katılan bazı vatandaşlar ise, İHH Batman şubesine böyle bir organizasyonu yaptıkları için teşekkür ederek, organizasyonların devamını dilediler.

Ayrıca İHH Batman Şubesi yetkilileri, Ramazan ayının 15. günü ve Kadir gecesinde de iftar yemeği vereceklerini açıkladı.

(Veysi Rüzgar - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir