• DOLAR 32.589
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2429.524
  • ...
 Türkiye`de bir ilk! Yargıtay da onay verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

argıtay Başsavcılığı, Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi`nin isminde ve tüzüğünde yer alan "Kürdistan" isminde Anayasa`ya aykırılık görmedi ve partinin kuruluşuna onay verdi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, isminde "Kürdistan" olan ilk siyasi partiye onay verdi. Başsavcılık, Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi`nin isminde ve tüzüğünde Anayasa`daki hükümlere aykırılık görmedi. Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (T-KDP) kuruluş dilekçesini verdiğinde gözler İçişleri Bakanlığı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı`na çevrilmişti.

T-KDP, ilk vizeyi İçişleri Bakanlığı`ndan almıştı. Ancak partinin siyasi yaşamını devam ettirebilmesi için Yargıtay Başsavcılığı`nın tavrının ne olacağı önem kazanıyordu. Yargıtay Başsavcılığı, T-KDP`nin ismi ve tüzüğünü inceledikten sonra Anayasa ve Siyasi Partiler Yasası`na aykırılık bulunmadığını kabul etti ve partinin kuruluşuna onay verdi. Kurucu Genel Başkanlığını Mehmet Emin Kardaş`ın yaptığı T-KDP, bağımsız Kürdistan`ı hedeflemekle birlikte Mesud Barzani liderliğindeki Irak Kürdistan Demokrat Partisi ile bir ilişkisi bulunmadığını da savunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir