• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
Suriye'den kaçan kadın sınırda doğum yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Suriye’den kaçıp Türkiye’ye sığınan Suriyelilere her gün yenileri ekleniyor. Son olarak ülkesindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye geçmek isteyen bir kadın, önce PYD militanları tarafından gasp edildi sonra sınırda doğum yaptı.

Doğumdan sonra yola çıkan aile akşam saatlerinde Cizre’ye ulaştı. Ancak Cizre’de gidecekleri bir yerleri olmadığından dolayı sokak ortasında kaldı. Küçük çocuklarla sokak ortasında kalan aile sokakta iftarlarını açtı.

Gündüzleri 50 dereceyi geçen sıcaklığın yaşandığı Cizre sokaklarında kalan ve akşamın geç saatlerine kadar sokak ortasında kalan aileyi fark eden yakındaki Meydan Camisi imamı, aileye sahip çıkıp onları camiye aldı. Bunun üzerine ailenin durumundan haberdar olan Cizre Nuh Gıda Bankası Günülüsü Haluk Aşut aileye yiyecek ve içecek yardımında bulundu. Geceyi camide geçiren Suriyeli mağdur aile gidecekleri yerleri olmadığı için yetkililerden yardım bekliyor.

PYD bizi engelledi ve tüm paramızı aldı
Suriye’de çoban olan kocasını kaybeden Zeynep Mele İsa, çocuklarını ve gelinini alıp Türkiye’ye sığınmak için yola çıktığını ancak PYD militanlarının engellemeleriyle karşılaştıklarını söyledi. İsa, PYD militanlarının, daha sonra üzerlerinde bulunan tüm paralarını ve eşyalarını alıp kendilerini sınıra bıraktığını hamile olan gelinin burada doğum yapmak zorunda kaldığını ifade etti.

Kürtçe olarak derdini anlatan Suriyeli kadın Zeynep Mele İsa, “Suriye’nin Derik kentinden sınıra gelip Türkiye’ye sığınmak istedik. Biz sınıra gelirken orada PYD militanları bizim geçmemizi engelleyip bizden para istediler. Üzerimizdeki bütün yol paramızı aldılar. Çünkü biz o parayla Diyarbakır’a akrabalarımızın yanına gidecektik. Ama elimizden paramızı aldıkları için böyle sokak ortasında kaldık. Burada da kimseyi tanımıyoruz. Suriye’de kocamı öldürdüler. Ben de dedim bari çocuklarımı kurtarayım. Benim kocam ve bir oğlum çobanlık yaparken onları öldürüp hayvanlarımızı da zorla alıp götürdüler. 4 gündür sınırdan geçmeye çalışıyorduk. Benim gelinim hamile idi sınırda doğum yaptı.” diye konuştu.  (Abit Dündar -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir