• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
TOKİ Camii ibadete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK – Daha önce haberimize konu olan Gündoğdu Mahallesi’ndeki TOKİ Camii, teravih ve diğer vakit namazlar için hizmet vermeye başladı. TOKİ camisine gelen vatandaşlar, teravih ve diğer vakit namazlarını kıldıklarını, bunun için memnun olduklarını dile getirdiler.

Cami içerisindeki soğutma sisteminin henüz yapılmaması ve havanın da sıcak olması nedeniyle cemaatin teravih namazını dışarda kıldıkları görüldü.

Gündoğdu Mahalle sakinlerinden Fehmi Avcı, caminin Ramazan ayında hizmete açılmasından dolayı memnun olduklarını, fakat çevre düzenlemesi ve caminin iç dekorasyonunda eksiklik olduğunu, bunların süratle giderilmesi için yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Ahmet Kaplan ise “Camii, sizin gibi duyarlı gazeteciler sayesinde bir çözüme kavuştu. Bunun için şahsım adına size teşekkür ediyorum. Müftülüğümüz Ramazan ayı için bir çözüm bulmuş fakat bu yeterli değildir. Camii tam hazır değil, soğutma sistemi olmadığı için içerde namaz kılamıyoruz. Yetkililer bir an önce hem buna hem de diğer eksiklikler için çözüm bulmalarını bekliyoruz.” diye konuştu.

TOKİ Camii, kıblegahı eğik olduğu için 2 yıldır faaliyete geçememişti. İl Müftülüğü tarafından ilgili camiye imam atayarak Ramazan ayı başında hizmete açılacağı belirtilmişti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir