• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
En Uzun 3. Asma Köprü Güneydoğu`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, ulaşılır ve erişilir Türkiye hedefi doğrultusunda kesintisiz ulaşım için Türkiye`yi köprülerle donattıklarını belirterek, bu kapsamda 2003`ten bu yana 116,6 kilometre uzunluğunda bin 634 yeni köprünün yapımını gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Elvan, yaptığı yazılı açıklamada, hükümet olarak "ulaşılır ve erişilir Türkiye" hedefi doğrultusunda yol yapımına büyük önem verdiklerini kaydetti.

Bu kapsamda 2003`ten itibaren 18 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarının ve mevcut yolların standartlarını yükselttiklerinin altını çizen Elvan, "2003`ten 2013 sonuna kadar geçen süreçte karayollarımıza 100 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. Kaza kara noktalarını iyileştirdik. Yol kusurlu kaza oranını neredeyse sıfıra indirdik. Yollarımızın daha güvenli ve konforlu hale getirilmesiyle enerji ve zamandan sağlanan tasarruf da yıllık 11 milyar lirayı aşıyor" ifadesini kullandı.

EN UZUN 3. ASMA KÖPRÜ BU YIL AÇILACAK
Bakan Elvan, Adıyaman-Kahta-Siverek-Diyarbakır Yolu’nda inşası süren Nissibi Köprüsü’nün de yapımının son aşamaya geldiğini belirtti.

Atatürk Barajı`nda su tutulması sonrasında söz konusu yoldaki köprünün su altında kaldığını ve ulaşımın feribotla sağlanabildiğini kaydeden Elvan, şöyle devam etti:

“Nissibi Köprüsü, bölgenin sosyo ekonomik kalkınması açısından çok önemli bir proje ve birçok ilin de bağlantısını sağlayacak. Bu nedenle büyük önem veriyoruz. Türkiye`nin en uzun üçüncü asma köprüsü olma özelliğini de taşıyan bu köprüyü inşallah yıl sonuna kadar tamamlayacağız."

AĞIN KÖPRÜSÜ AÇILIYOR
Elvan, Elazığ-Arapkir ayrımı ile Ağın Yolu arasında yapımı süren ve Elazığ’ın yıllardır beklediği Ağın Köprüsü`nü de bu yıl hizmete açacaklarını bildirdi. Söz konusu yolun Keban Barajı sonrasında su altında kaldığını ve bu nedenle Ağın`a ulaşımın yıllardır feribotla sağlanabildiğini anımsatan Elvan, "Bu nedenle bu köprünün yapımına da ayrı bir önem verdik. Bu yıl içinde hizmete alacağız ve Ağın ilçesini tekrar kesintisiz kara ulaşımına kavuşturacağız" ifadesini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir