• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bakan Eker Eğil'de Peygamber mezarlarını ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ramazan'ın ilk gününü Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde bulunan peygamberlerin kabrini ziyarete ederek geçirdi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ve bazı kurum müdürleriyle beraber Hz. Elyesa (as), Hz. Zulkifl (as)'ın kabirlerini ziyaret eden Bakan Eker, kabir ziyareti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, İslam ülkelerinde yaşanan insanlık dramlarına dikkat çekti.

Eker, "İslam âleminin, içinde yaşadığımız coğrafyanın, bu Ramazan ayında da her zamankinden daha fazla barışa ve kardeşliğe ihtiyaç vardır. Biz şuanda Kur’an-ı Kerimde ismi geçen Zülküfil ve Elyesa Peygamberlerin kabirlerinin olduğu Eğil’de onların kabirlerinin yanındayız. Bu kutlu beldede gelişen olaylar, özellikle içinden geçmekte olduğumuz süreçte Ramazan ayının bereketiyle birlikte barışı, dostluğu ve kardeşliği tesis etme yönünde hayırlara vesile olur. İnşallah Ramazan ayı huzur ve sağlık içerisinde geçer. Ramazan-ı şerif ayının barışa, kardeşliğe ve huzura vesile olmasını temelli ediyorum." şeklinde konuştu. (Ali Adiyaman  - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir