• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
Karaisalı'da 45 dekarlık alana aspir bitkisi ekildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Adana’nın Karaisalı ilçesi Yazıbaşı köyünde 45 dekarlık alana aspir bitkisi ekildi. Düzenlenen tarla gününe Karaisalı Kaymakamı Mustafa Köleoğlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Fatih Asak, Karaisalı İlçe Müdürü Hüseyin Tunaz, çeşitli ilçe müdürleri ve şube müdürleri,  teknik elemanlar,  üreticiler ve diğer ilgililer katıldı.

Tarla gününün açılış konuşmasını yapan Karaisalı İlçe Müdürü Hüseyin Tunaz, zeytin, ayçiçeği ve salçalık biber üretimi ile organik tarımda Adana’nın önde gelen ilçesi olan Karaisalı’nın, Bölgemizde nispeten yeni sayılan aspir üretiminde de söz sahibi olacağını vurguladı.

Tunaz, “Aspir, ilçemizde yoğun ekimi yapılan ayçiçeği ve buğday ekim alanlarına münavebe bitkisi alternatifi olmakla beraber, yine ilçemizde ekili alanlara zarar veren yaban domuzuna karşı da önemli bir çaredir. Çünkü yaban domuzları, aspir bitkisine dikenli yapısından dolayı zarar verememektedir. Bu da bizim için tercih nedenidir” dedi. Tunaz, aspir bitkisinin ekimi ve tarla gününün düzenlenmesinde emeği geçen danışmanlık şirketine, Trakya’dan gelen  çiftçi kuruluşuna ve diğer ilgililere teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Karaisalı Kaymakamı Mustafa Köleoğlu yaptığı konuşmada, tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılmasının ülkemiz tarımı ve çiftçilerimiz açısından önemli bir husus olduğunu ifade ederek, Karaisalı İlçe Müdürlüğüne bu konudaki güzel çalışmalarından ve yaptıkları organizasyondan dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından tarla günü organizasyonunun düzenlenmesine katkıda bulunan, tarımsal danışmanlık firması yetkilileri tarafından aspir bitkisi tanıtılarak, üreticilerimize teknik bilgiler verildi. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir