• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
"Uyuşturucu toplumsal bir sorundur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP  - Uyuşturucunun çağımızın en büyük sorunlarından biri olduğunu belirten Gaziantep Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı M. Fatih Tamer, uyuşturucu konusunda yasal adımlarla birlikte denetimlerin sıkı olması gerektiğini söyledi.

Uyuşturucunun tüm toplumun sorunu olduğunu belirten Tamer, “Uyuşturucu kullanımı maalesef büyük bir sıkıntıdır. Batıda bağımlılık ülkemize göre yüksek oranlarda fakat ülkemizde tüketim az olsa da batıya göre daha çok tehlike içermektedir. Bizdeki oranlar düşük olmasına rağmen gelecek için büyük sorun ve tehlikeler içermektedir. Biz Yeşilay Cemiyeti olarak asıl amacımız ‘Felaketten önce’ sloganıyla bağımlıklara yönelik engelleme çabası vermek.”dedi

“Önleyici faaliyette bulunmamız gerekiyor”

Birçok ailenin çaresizlik içerisinde çocuklarını kurtarmak istediğini belirten Tamer, “Bir sigara bağımlısının, bir uyuşturucu bağımlısının bir alkol bağımlısının tedavisi gerçekten çok zordur. Kesinlikle bu konuda tedavi yöntemlerinin artması gerekmekle beraber tedaviden önce mutlaka insanlığımızı bu belalardan kurtarmamız gerekiyor. Önleyici faaliyette bulunmamız gerekiyor. Maalesef her gün farklı farklı illerimizden üzücü haberler alıyoruz. Yeni uyuşturucu kullanımı ilaçları isimlerini duyuyoruz. Farklı hap ve uyuşturucu isimleri duyuyoruz. Çok ciddi sıkıntıların yaşandığını görmekteyiz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin hayatlarının karardığını görüyoruz.  Yine Yeşilay Cemiyetine bizzat telefonlarla ulaşıp vatandaşlarımız çocuklarını bu illetten kurtarmak istiyorlar.”şeklinde konuştu.

“Sigara diğer uyuşturucu kullanımlarını tetiklemektedir”

Uyuşturucu konusunda toplumsal olarak duyarlı olunması gerektiğini belirten Tamer, “Gerçekten bu toplumsal sorun giderek büyümeye başlandı. Bunun en büyük sebebi bu konuda duyarlılığın az olmasından kaynaklanmaktadır.  Uyuşturucu ile mücadele denildiğinde sanki sigara karşıtlığı algılanıyor. Elbette ki sigara zararlı bir maddedir. Şunu da unutmayalım ki sigara diğer uyuşturucu kullanımlarını tetiklemektedir. Meselenin sadece bir sağlık boyutu yok maddi ve manevi boyutu da vardır. Sigaraya başlayanların başka bir madde kullanımı zor değil. Bu durum çocuklar için kaçınılmazdır. Maalesef bu tür bağımlıkların gençler ve çocuklar arasında çoğalmasının en önemli sebebi sigara noktasında çok ciddi yüklenmemizdir.”ifadelerini kullandı.

“Denetimler yetersiz”

Sivil toplum kuruluşların bu konuda ciddi adımlar atılması gerektiğini vurgulayan Tamer, “Sivil toplum kuruluşları toplum birçok kesimi ile muhataptır. Bizler tüm kurumlar olarak şu anki belirtilen rakamlar ürpertici eğer ciddi adımlar atılmaz ise 5-10 yıl çok ciddi bir sıkıntı ile karşı karşıya kalabiliriz. Avrupa’nın kalmış olduğu kriz ile bizim de kalmamız an meselesidir. Avrupa’da ve  birçok ülkede ciddi yasal adımlar atılıyor. Maalesef biz de sadece kanunlar çıkartılıp denetimler yetersiz kalıyor. Yâda ciddi adımlar atılmıyor. Uyuşturucu meselesi tüm problemlerin ana temeli alkollü kazaları hergün izlemekteyiz. Uyuşturucu ve benzeri zararlı kullanımlar toplumu özellikle Müslüman olan toplumları daha çok ilgilendirmelidir.”dedi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir