• DOLAR 32.548
  • EURO 34.875
  • ALTIN 2430.869
  • ...
Pozantı Kemal Şimşek Camii ibadete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Pozantı ilçesi Dağdibi Mahallesi Şahintepesi mevkiinde bulunan Kemal Şimşek Camii düzenlenen törenle ibadete açıldı. Caminin açılışına Adana İl Müftüsü Arif Gökce, Pozantı Kaymakamı Orhan Altun, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Pozantı Müftüsü Ali Hayri Çelik, Karataş Müftüsü Mehmet Fidan, Pozantı Milli Eğitim Müdürü İsmail Bayar, din görevlileri ve Dağdibi Mahallesi sakinleri katıldı.

Açılış programı Pozantı Merkez Cami müezzini Fatih Gözüküçük'ün Kur'an tilaveti ile başladı. Açılış öncesi konuşan Pozantı Müftüsü Ali Hayri Çelik "Camiler yalnızca Müslümanların toplu halde namaz kıldıkları mekanlar olmayıp, Müslümanların yardımlaşma ve dayanışmanın örneklerinin yaşandığı kardeşliğin kurumsallaştığı mekanlar olduğu gibi aynı zamanda ilim irfan mektepleridir. Minareleri göğe uzanan tevhidin sembolleri, Müslüman yurdun birer tapu senetleridir" dedi.

Adana il Müftüsü Arif Gökce ise konuşmasında Tevbe suresi 18. ayette "Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder" buyrulduğuna işaret ederek bu camiyi inşa edenlerin ayetteki özellikleri taşıdığını belirttiği konuşmasında camilerin yapımından sonra da içinin doldurulması gerektiğini anlattı.

Program konuşmaların ardından, camiyi yaptıran hayırsever vatandaşa  plaket takdimi ve kurdele kesimiyle son buldu. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir