• DOLAR 32.52
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2426.537
  • ...
 Fetih Lideri: “Filistinlilerin Abbas Yönetimine Karşı İntifadası Uzak Değil”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fetih liderlerinden Kaddura Faris, Filistin Yönetimi`ne ve ona bağlı güçlere karşı başlayacak, ardından işgal rejimine kadar uzanacak yeni bir Filistin intifadasının patlak verebileceği konusunda uyardı.

Suudi Arabistan’da bulunduğu sırada kayıp işgal askerleriyle ilgili açıklama yapan ve büyük tartışmalara neden olan Abbas’ın açıklamalarına yaptığı değerlendirmede Fetih lideri, Filistin tarihinde ilk kez bir Filistin liderinin bu şekilde konuştuğunu, Filistin halkının böyle açıklamaları kabul etmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Siyonist işgal rejiminde yayınlanan Maariv gazetesine göre Abbas’ın açıklamalarını kınayan Faris şunları söyledi: “Üç Siyonistin kaçırılmasıyla ilgili Abbas’ın yaptığı kınayıcı açıklamalar Filistinliler tarafından reddediliyor. Bu konuda tam bir konsensüs var. Bu açıklamalarla Abbas kendi makamına zarar veriyor.”

Faris, sözlerini şöyle sürdürdü: “Durum böyle devam ederse, yeni bir intifadanın başlaması uzak bir ihtimal değil. Bu seferki intifada önce Filistin Yönetimi`yle ona bağlı güçlere karşı olacak. Onların hakkından geldikten sonra bu kez intifada işgal rejimine yönelecek.”

Mahmud Abbas, kaçırılan üç askerle ilgili yaptığı açıklamada, “Üç gencin kaçırılması nedeniyle çok ciddi sıkıntılar çekiyoruz. Onlara ulaşmak için İsrail tarafıyla birlikte çalışıyoruz. Onlar da insandır. Biz insan canını fazlasıyla önemsiyoruz” demişti.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir