• DOLAR 32.379
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2326.113
  • ...
Beyazıt'ta açılan Kitap Fuarı ziyaretçilerini bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- İstanbul’daki Ramazan etkinliklerinin başında gelen ve bu yıl 33. gerçekleşen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, Beyazıt'ta açıldı. Okuryazar buluşmaları ve Beyazıt Ramazan sohbetleri ile zenginleşecek fuar Ramazan süresince açık kalacak.

Bu yıl 33’üncüsü düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı yine İBB Kültür A.Ş. ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile gerçekleşiyor. 2010 yılından bu yana Beyazıt Meydanı'nı mesken edinen fuar, bu yıl da meydana yayılan birimleri ile Ramazan boyunca İstanbul'un kültür hayatını zenginleştirecek. 11.00-24.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak 33. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nda İstanbul Beyazıt Meydanı çadırında 173 stantta 180 yayınevi, kitapları sergilenecek.

 Türkiye Diyanet Vakfı’nın 1983 yılında ilk defa Ankara’da başlattığı fuar geleneği, 1984 yılında İstanbul’a da taşınarak günümüze kadar kesintisiz olarak devam etti. Ramazan ayı boyunca okuyucuları kitap ve yazarlarla buluşturan fuar, her geçen yıl sabırsızlıkla beklenen bir kitap şölenine dönüştü. 28 yıl boyunca İstanbul Sultanahmet Camii avlusunda gerçekleşen organizasyon, İstanbul 2010 Kültür Başkenti Projesi Yürütme Kurulu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’nin talep ve desteği ile Beyazıt Meydanı’na taşındı. O tarihten bu yana fuarlar İBB Kültür A.Ş. ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile gerçekleşiyor.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bu yıl 33'üncüsü düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, 150'yi aşkın yayınevinin yazarlarını okurlarla bir araya getireceği imza ve sohbet etkinliklerinin yanı sıra fuarın en ilgi gören faaliyetlerinden olan ve ESKADER'in katkılarıyla gerçekleşen 'Beyazıt Ramazan Sohbetleri' ile yine birbirinden değerli konuşmacıları fuar ziyaretçileriyle bir araya getirecek. Bu yılki konuşmacılar arasında Beşir Ayvazoğlu, Vehbi Vakkasoğlu, Dursun Gürlek, Mustafa Armağan, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma ve İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran da bulunuyor. 28 Haziran Cumartesi başlayacak olan sohbetler, 23 Temmuz Çarşamba günü yani Kadir gecesi akşamında sona erecek. (Mehmet Ün- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir