• DOLAR 32.507
  • EURO 34.606
  • ALTIN 2495.156
  • ...
Baklava ustaları ucuz baklavaya karşı uyardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantepli baklava ustaları, Ramazan ayının gelmesiyle hareketlenen sektörde merdiven altı olarak bilinen ucuz baklavaya dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

Merdiven altı baklava üretiminin sağlık açısından sakıncalı olduğunu ifade eden baklava ustası Adil Kurtgil, “Ben 45 yıldan bu yana baklava ustasıyım. Antep fıstığı ilk defa bu kadar yükseldi. Bu yıl rekolte beklentimiz var. Ramazanın girmesiyle vatandaşlar iftardan sonra hediyelik olarak veya iftar sofrasında bulundurmak amaçlı baklava almaktadırlar. Şuan malzemenin en iyisini kullanıyorum. Buna rağmen en ucuz baklava fiyatı 35 liradan başlıyor. 10 lira ve 15 liraya satılan baklava nasıl satılıyor anlayamıyorum.”dedi.

Ucuz baklavada malzemeye dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Kurtgil, “Halkımızı ucuz baklavaya karşı uyarıyorum. Ucuz baklava hem sağlığa zararlıdır, hem de bir tat alamazsınız. Şehrimiz fıstık ve baklava ile tanınan bir şehir bundan dolayı lütfen dikkatli olalım. Merdiven altı baklavalar markamıza ve unvanımıza gölge düşürür. Özellikle devamlı olmak üzere özellikle baklavaya hile katmak kul hakkıdır. İnsanların sağlıklarına zararlıdır.”ifadelerini kullandı.

Fıstık fiyatlarında düşüş olduğu takdirde indirime gideceklerini belirten Kurtgil, “Şuan itibariyle fıstık fiyatları yüksek en ucuz kullandığımız iç fıstık 50-60 lira arası bu fiyat kullandığımız malzemeyi ve el emeğini ancak karşılıyor. Yine de fıstıkta bir düşüş olduğu takdirde neden indirim yapmayalım. Çünkü Antepliler bayramda baklava tüketirler. Vatandaşlarımıza yardımcı olmak isteriz.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir