• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Mukabele programları"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun,  camilerde çeşitli etkinlikleri düzenleyeceklerini anlatarak Camilerin temizliğinin yapıldığını, camilerin ses sistemlerini de yenilediklerini ifade etti.

Kadir Gecesi’nde Ulu Camisinde Sakal-ı Şerifi ziyarete açılması, Vaaz ve irşat programlarının toplumun her kesimine ulaşabilmesi için bütün camilerde vaaz programları yapılacağını, camilerde kadınların en uygun şartlarda huzur içerisinde ibadetlerini yapabilmeleri için gerekli tedbirlerin alındığını, engellilerin gelebilecekleri camilerde gerekli çalışmalar yapıldığını açıkladı.

Coşkun ayrıca; “Çocukların camiye ve cemaate gelmeleri konusunda teşviklerde bulunacağız. Camiler Kadir Gecesi’nde sabah namazına kadar açık kalacak. Tüm camilerimizde mukabele programları düzenlenecektir. Merkez ve köy camilerinin hepsinde mukabele okunacak.” dedi.

Bu yılki Ramazan temasının ‘Hiç Kimse, Kimsesiz kalmasın bu Ramazan ve her zaman” olduğunu belirten “Bu tema ile toplumun birlik ve beraberliğine vurgu yapılacak yardımlaşma ve dayanışma bilincinin artırılması için etkinlikler düzenlenecektir. Vatandaşlarımızın dini konulardaki soru ve sorunları ile ilgili sürekli olarak destek vermek amacıyla müftülüğümüzde kurulu bulunan Alo 190 ya da 212 74 77 Dini Danışma Çağrı Merkezi 09.00-23.00 saatleri arasında hizmet verecektir. Kardeş il seçilen Diyarbakır ile karşılıklı olarak vaaz ve irşad programları yapılacak ve Mahalli radyo ve televizyonlarda çeşitli programlar düzenlenecektir.” dedi.

Bu yılki fitre miktarının 10.00 TL olarak belirlendiğini bildiren Coşkun; “Tüm bunların yanında Ramazanı en güzel şekliyle yaşamak ve halkımızı Ramazanın kutsal atmosferinden faydalanmaları için çeşitli sosyal faaliyetlerimizde olacaktır.” dedi.  (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir